Neoweb.nl

40" OLED-Schermen printen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
40" OLED-Schermen printen
« on: May 19, 2004, 01:36:34 PM »
Epson gebruikt inkjettechniek voor 40" OLED-beeldscherm

bron: tweakers.net

Epson heeft een kort persbericht uitgegeven waarin het bedrijf aankondigt 's werelds eerste groot formaat OLED-scherm te hebben gemaakt met behulp inkjettechniek. Het scherm heeft een beelddiagonaal van 40-inch, een resolutie van 1280x768 en kan 260.000 verschillende kleuren weergeven. Bijzonder aan het scherm is het feit dat deze geproduceerd is met behulp van een aangepaste inkjettechnologie om het organische materiaal aan te brengen op het substraat. Dankzij deze technologie is de productie van grote OLED-schermen aanzienlijk gemakkelijker worden aldus Epson:
By establishing an OLED display manufacturing system and process that can handle oversized substrates, Epson has beaten a path to large-size OLED displays, as well as to lower cost small- and medium-sized panels cut from larger TFT substrates.

"Epson believes that the characteristics of OLED displays make them the ideal device for entertainment applications, whether in equipment for the road or living room. The company is thus gearing up towards commercialization in 2007"

link naar orginele persbericht:
http://www.epson.co.jp/e/newsroom/news_2004_05_18.htm


Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re:40" OLED-Schermen printen
« Reply #1 on: May 22, 2004, 11:39:30 AM »
Ook Philips toont schermen op basis van OLED (geprint)

Bron: Philips & Tweakers

In bovenstaande bericht kun je lezen dat Epson een 40" OLED-scherm had gemaakt met behulp van een soort inkjetprinter. Ondertussen heeft Philips ook bekendgemaakt dat het bedrijf een gelijksoortige techniek ontwikkeld heeft. Philips heeft in samenwerking met printerkopfabrikant Spectra en de leveranciers van de benodigde materialen een printer gemaakt die schermen kan printen met een maximale beelddiagonaal van 24 inch. De diagonaal kan eenvoudig groter gemaakt worden door het formaat van de printer aan te passen. De printer heeft vier printkoppen met 256 door piƫzotechniek aangestuurde spuitmondjes die elke losse subpixel opbouwen.

Organic LED-schermen hebben verschillende voordelen ten opzichte van de huidige LCD-technieken. Zo is de kijkhoek erg groot en de reactietijd erg laag. Omdat de pixels geen licht tegenhouden, zoals de huidige LCD-schermen, maar juist zelf licht uitstralen, is het contrast erg hoog en zwart ook echt zwart. Dit betekent ook dat er geen achtergrondverlichting meer nodig is. De schermen worden dus zo dun als het materiaal waar ze op geprint worden. Het eerste prototype heeft een beelddiagonaal van 13 inch en een resolutie van 576x324 pixels. Philips denkt in de komende vijf jaar een televisie te kunnen realiseren gebaseerd op deze OLED-techniek.


Link naar persbericht van Philips
http://www.newscenter.philips.com/InformationCenter/NewsCenter/FPressRelease.asp?lArticleId=3329&lNodeId=13\