Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Informatie Technologie, Telecommunicatie (ICT) en Electronica (Alles over de Digitale Revolutie) => Topic started by: Digihans on December 10, 2009, 04:02:24 PM

Title: Alles over de Sony Playstation 4 (PS4), Xbox 720 (Xbox 3) en Wii II (Wii 2)
Post by: Digihans on December 10, 2009, 04:02:24 PM
Bespreek hier alles over de nieuwe Sony Playstation 4 (PS4). De Microsoft Xbox 3 (Xbox 720??) en de Nintendo Wii 2 (Wii II)
Naar verwachting zal de Sony Playstation 4 pas in 2012 uitkomen, maar dat is sneller dan gedacht.
Ook Nintendo en Microsoft zullen niet stil zitten om nieuwe nextgen spelcomputers / gameconsoles op de markt te brengen.

De nieuwe consoles zullen veel oude en nieuwe speltitels voorbrengen en zullen wellicht nieuwe vormen van haptische interfaces krijgen. (wireless controllers, motion controllers, mind control, gedachten besturing, retina besturing etc)

Hieronder wat concept afbeeldingen van de PS4, XBOX3 en Wii 2.

Title: Re:Alles over de Sony Playstation 4 (PS4), Xbox 720 (Xbox 3) en Wii II (Wii 2)
Post by: Digihans on December 14, 2009, 05:57:10 PM
De nieuwe motioncontroller van Sony krijgt de codenaam GEM.
De nieuwe draadloze (en controllerloze) invoer van Microsoft heet Project Natal.

Zie ook:
http://www.xbox.com/en-US/live/projectnatal/
Title: Re:Alles over de Sony Playstation 4 (PS4), Xbox 720 (Xbox 3) en Wii II (Wii 2)
Post by: Digihans on May 11, 2010, 05:59:49 PM
Microsoft: Natal komt in oktober
Project Natal voor de Xbox 360 zal in oktober verschijnen. Dat heeft een marketingmedewerker van Microsoft Saoedi-Arabiƫ bevestigd. Op de E3-gamebeurs, in juni in Los Angeles, wordt de precieze datum bekendgemaakt.

Over de introductiedatum van Project Natal wordt al een tijd gespeculeerd. Eind april verschenen geruchten dat Microsoft het bewegingsherkenningssysteem voor de Xbox tijdens een persconferentie op de E3-beurs in Los Angeles zou introduceren. Microsoft gaat op de beurs wel meer informatie vrijgeven over Project Natal, zoals de precieze introductiedatum, maar de daadwerkelijke lancering vindt 'ergens in oktober' plaats. Dit zegt Syed Bilal Tariq, marketingmedewerker van Microsoft Saoedi-Arabiƫ.

De mededeling bevestigt een eerder bericht van de Britse tv-ster Jonathan Ross die een stem in het spel Fable III voor zijn rekening neemt, schrijft Kotaku. Ross twitterde in februari dat Microsoft er nog niet helemaal was met Natal, maar dat ze tot oktober hadden. Natal is een gesture controller voor de Xbox 360, die via zijn camera niet alleen lichaamsbewegingen herkent, maar met zijn microfoon ook stembesturing mogelijk maakt.

bron: Tweakers.net (http://tweakers.net/nieuws/67260/microsoft-natal-komt-in-oktober.html)