Neoweb.nl

Android steeds populairder bij ontwikkelaars

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pimduijst

  • **
  • 72
  • +3/-0
Android steeds populairder bij ontwikkelaars
« on: April 02, 2010, 10:40:55 AM »
Android steeds populairder bij ontwikkelaars
AMSTERDAM - Googles besturingssysteem Android wordt steeds populairder onder de ontwikkelaars van mobiele software. Het mobiele platform is al bijna net zo populair als de iPhone. De iPad doet het een stuk minder goed.
© AFP

Uit een onderzoek (pdf) van Appcelerator – een bedrijf dat ontwikkelplatforms maakt voor verschillende mobieltjes en computersystemen – blijkt de iPhone nog steeds het populairste mobiele platform voor ontwikkelaars. Maar de vraag is hoe lang dat nog gaat duren. Android zit Apples mobieltje namelijk op de hielen.

Van alle ondervraagde ontwikkelaars geeft 87 procent aan ‘zeer geïnteresseerd’ te zijn in het maken van applicaties voor de iPhone. Daarmee is de ‘populariteit’ van Apples smartphone in de afgelopen twee maanden met 1 procentpunt toegenomen. Googles besturingssysteem Android geniet inmiddels een populariteit van 81 procent, ten opzichte van 68 procent in januari.

iPad
Naast de stevige opmars van Android valt op dat de interesse in de iPad enigszins bekoeld is. Direct na de aankondiging van Apples tablet toonde 58 procent van de mobiele softwareontwikkelaars sterke interesse in de tablet, maar eind maart daalde dit percentage naar 53 procent.

Microsoft zag zijn populariteit na de introductie van Windows Phone Series 7 juist sterk toenemen. Een derde (34 procent) van de ondervraagde ontwikkelaars geeft aan geïnteresseerd te zijn in het maken van applicaties voor Windows-mobieltjes. Dat is 21 procentpunt meer dan eind januari.

bron: nu.nl