Neoweb.nl

Apple beschuldigt Samsung van 'slaafs' kopiëren

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mjkamminga

  • *
  • 48
  • +3/-0
Apple beschuldigt Samsung van 'slaafs' kopiëren
« on: April 19, 2011, 11:02:23 AM »
Apple is een rechtszaak begonnen tegen Samsung vanwege de Galaxy lijn. Volgens Apple zouden de tablet en smartphone een bewuste kopie van de iPad en iPhone zijn.

De smartphone Galaxy S van Samsung is een van de populairste toestellen van dit moment en met de Galaxy Tab is Samsung de enige echte concurrent van Apple op de tabletmarkt.

Volgens Apple zijn de toestellen bewust ontworpen om er zo uit te zien als de iPhone en iPad en wordt er daarom inbreuk gemaakt op een aantal

In de Galaxyproducten wordt gebruikgemaakt van Android, een directe concurrent van Apple, zo schrijft het bedrijf in de aanklacht. De rechtszaak richt zich echter op het ontwerp van de apparaten en specifieke functies zoals het uiterlijk van icoontjes op het scherm.

Lancering
De aanklacht komt slecht een week voor de nieuwe Galaxy Tab 10.1v exclusief bij Vodafone te koop is in Nederland. Ook in andere landen wordt de nieuwe Galaxy Tab dan gelanceerd.

“Deze overduidelijke manier van kopiëren is fout”, aldus een woordvoerder van Apple in een reactie. Samsung laat weten: “We richten ons op onze eigen portfolio en zullen op een gepaste manier reageren op deze aanklacht.”

Slaafs
Apple schrijft in de aanklacht dat Samsung kenmerken vertoont van ‘slaafs’ volgen. Naast het ontwerp zou Samsung ook de verpakking en de gebruikersomgeving gekopieerd hebben.

“In plaats van zelf te ontwikkelen en innovatief te zijn, heeft Samsung ervoor gekozen onze producten te kopiëren”, schrijft Apple daarnaast. In de aanklacht wordt specifiek een vergelijking opgesteld tussen de iPhone 3GS en de Galaxy S i9000.

Over de Galaxy Tab schrijft de maker van de iPad dat het typische rechthoekige ontwerp van de tablet is overgenomen, de afgeronden hoeken afgekeken zijn en ook de zwarte rand waarover de iPad beschikt, is gekopieerd.

Aanklacht Samsung
Samsung zou overwegen een eigen aanklacht in te dienen tegen Apple. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap News. Apple zou gebruikmaken van communicatiestandaarden van Samsung.

Het zou gaan om patenten op het gebied van wifi. De aanklachten over en weer kunnen mogelijk leiden tot een schikking in plaats van een daadwerkelijke gang naar de rechter. Dat gebeurt vaker bij aanklachten vanwege patenten.

In dit geval is het ook zo dat de bedrijven 'samenwerken'. Apple gaf het afgelopen jaar 5,7 miljard dollar uit aan onderdelen van Samsung die gebruikt zijn in producten van Apple.

Bron: nu.nl
« Last Edit: April 19, 2011, 11:03:54 AM by mjkamminga »