Neoweb.nl

Apple verkoopt 131 procent meer iPhones

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pimduijst

  • **
  • 72
  • +3/-0
Apple verkoopt 131 procent meer iPhones
« on: April 23, 2010, 03:04:51 PM »
Apple verkoopt 131 procent meer iPhones

In het eerste kwartaal van 2010 heeft Apple 131% meer iPhones verkocht dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, blijkt uit de kwartaalcijfers van de fabrikant. Verder lijkt T-Mobile zijn exclusiviteit op de iPhone in Nederland te hebben verloren.

Er werden in totaal 8,75 miljoen iPhones verkocht, maakte Apple bekend. Daarmee nadert het verkochte aantal iPhones dat van de iPods. Er gingen iets meer dan 10 miljoen iPods over de toonbank, een daling van 1 procent ten opzichte van een jaar geleden. Apple behaalde een omzet van 13 miljard dollar en een winst van ongeveer 3 miljard dollar. De omzet steeg daarmee bijna 50 procent; de winst ging met 90 procent omhoog.

Apple zegt de groei van de iPhone-verkoop mede te danken te hebben aan het opzeggen van veel exclusieve overeenkomsten met providers; de iPhone wordt volgens Apple alleen in de VS, Spanje en Duitsland nog via één provider verkocht. Daarbij noemde Apple alleen de 'major markets': dat zal de reden zijn dat coo Cook Nederland niet noemde. Apple merkt ook op dat het weinig verdient aan verkopen in de App Store en de iTunes-winkel: beide draaien break-even.

bron: tweakers.net