Neoweb.nl

Asus toont all-in-one touchscreen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sciencemike

  • **
  • 93
  • +7/-0
  • Gender: Male
Asus toont all-in-one touchscreen
« on: October 30, 2008, 10:20:29 AM »
In navolging van fabrikanten als HP zal Asus zijn Eee PC-lijn uitbreiden met een eigen touchscreen-pc. Deze toetsenbord- en muisloze computer wordt uitsluitend via het touchscreen bediend.

Eind december brengt het Taiwanese bedrijf een nieuwe telg uit de Eee PC-familie op de Nederlandse en Belgische markt: de Eee Top. De pc beschikt over een 15,6"-touchscreen, waarmee alle elementen van de computer bediend moeten kunnen worden. Uiteraard kan de pc desgewenst ook met een conventionele muis en toetsenbord bediend worden.

De all-in-one zal in twee versies geleverd worden: de ET1602 beschikt enkel over de ingebouwde gpu van Intels 945-chipset, terwijl de ET1603 met een Radeon HD 3450 zal worden uitgerust. Ook zal de ET1603, net als de nieuwe Eee Box 204, over een ingebouwde accu beschikken. De beide Eee Tops beschikken verder over een Atom-cpu die op 1,6GHz wordt geklokt, 1GB ddr2-geheugen, een 160GB grote sata300-schijf die op 5400rpm draait en een adapter voor draadloos internet. Twee usb-poorten, een 1,3mp-webcam, een kaartlezer, een gigabit-netwerkpoort en audio-aansluitingen completeren de featureset van de touch-pc.

Asus levert een aangepaste versie van Windows XP mee en voorziet de machine al van de nodige applicaties, om het werken ermee zo laagdrempelig mogelijk te maken. Daarbij keek Asus naar de interface van de overige producten uit de Eee PC-lijn, zodat de toepassingssoorten werk, ontspanning en internet eenvoudig en overzichtelijk te vinden zijn. De prijs van het eenvoudigste model zal 499 euro bedragen.
michael