Neoweb.nl

Bill Gates neemt afscheid van Microsoft

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Bill Gates neemt afscheid van Microsoft
« on: June 30, 2008, 09:51:58 AM »
Bill Gates neemt afscheid van Microsoft

Vrijdag was de allerlaatste werkdag van Microsoft-oprichter Bill Gates bij het bedrijf dat hij jaren geleden oprichtte. Hij gaat zich nu volledig richten op de Bill & Melinda Gates Foundation.

Vrijdag stond Microsoft stil bij het vertrek van Gates. Samen met 800 (voormalige) collega's, vrienden en familieleden werden herinneringen opgehaald over de groei en ontwikkeling van Microsoft en de pc-industrie, die er beide zonder de invloed van Gates volledig anders uitgezien zouden hebben, aldus huidig Microsoft-ceo Steve Ballmer.

Gates richtte in 1975 samen met Paul Allen Microsoft op met de missie om een pc in elk huis en in elk kantoor te krijgen. Ruim dertig jaar later draait meer dan negentig procent van alle desktop-pc's Windows en worden vrijwel alle tekstdocumenten en spreadsheets in Microsoft Office gemaakt. Microsoft is sinds de oprichting 33 jaar geleden een bedrijf geworden met ruim 90.000 medewerkers en een jaaromzet van 51 miljard dollar.

Tot 2000 was Gates ceo van Microsoft, een functie die hij overdroeg aan Steve Ballmer. Gates richtte zich hierna vooral op het aanjagen van de software ontwikkelende divisies en hij bleef actief als voorzitter van de raad van bestuur van Microsoft. In juni 2006 droeg de Microsoft-oprichter zijn functie van 'chief software architect' over aan Ray Ozzie en bleef hij aan als voorzitter van de raad van bestuur. De functie van 'chief research and strategy officer' droeg hij over aan Craig Mundie.

Vanaf het begin van komende maand werkt Gates, met een geschat vermogen van 58 miljard dollar de op twee na rijkste man van de wereld, niet langer fulltime voor Microsoft. In plaats daarvan gaat hij zich volledig richten op de filantropische Bill & Melinda Gates Foundation, die ruim 27 miljard dollar in kas heeft. Hij blijft parttime betrokken bij het bedrijf dat hij groot maakte, aangezien hij als bijzonder voorzitter betrokken blijft bij de raad van bestuur. In zijn dagelijkse bezigheden zal Gates zich voortaan echter voornamelijk bezighouden met onder andere het bestrijden van malaria en het ondersteunen van de ontwikkeling van een aids-vaccin.

bron:tweakers.net

Offline janbroos

  • *
  • 10
  • +3/-0
  • Gender: Male
Re:Bill Gates neemt afscheid van Microsoft
« Reply #1 on: July 22, 2009, 04:06:29 PM »
Complimenten voor die man.  ;)

De missie om in elk huishouden een pc te krijgen is toch wel aardig gelukt denk ik.
Student Kunstmatige Intelligentie.