Neoweb.nl

Chrome OS-netbooks komen in juni voor 20 dollar per maand

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mjkamminga

  • *
  • 48
  • +3/-0
Chrome OS-netbooks komen in juni voor 20 dollar per maand
« on: April 26, 2011, 02:08:01 PM »
Google is de gebruikersinterface aan het afronden met recente updates, schrijft Geek.com en de verwachting is dan ook dat het bedrijf de eerste Chrome OS-netbooks die in de verkoop gaan, op het Google I/O-event gaat tonen. Dat evenement begint op 10 mei. Anderhalve maand later of mogelijk begin juli, moet dan de verkoop starten, claimt Neowin van een bron vernomen te hebben.

De Chrome OS-netbooks zouden via het reguliere retailkanaal verkocht gaan worden, maar ook zou Google met een abonnementsvorm komen. Voor een bedrag van 10 tot 20 dollar per maand zouden gebruikers kunnen beschikken over Chrome OS-netbooks, waarbij ze gedurende de looptijd vervangende modellen zouden krijgen bij hardwareproblemen. Onduidelijk is wat verder bij het abonnement inbegrepen is. Mogelijk maakt Google ook de zakelijke variant van Google Apps onderdeel van het aanbod.

Evenmin is bekend wanneer de eerste Chrome OS-netbooks naar Nederland komen en of Google ook hier de modellen met een abonnement gaat slijten. Chrome OS is al wel in het Nederlands te gebruiken. De laatste verbeteringen betreffen onder andere een heldere mededeling als een usb-apparaat wordt aangesloten, in plaats van een onduidelijke event-notificatie. Ook zouden apps veel stabieler draaien sinds de laatste update.

Bron: tweakers.net