Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Informatie Technologie, Telecommunicatie (ICT) en Electronica (Alles over de Digitale Revolutie) => Topic started by: mjkamminga on October 29, 2009, 10:07:16 AM

Title: Computer neemt grenscontrole op Schiphol over
Post by: mjkamminga on October 29, 2009, 10:07:16 AM
Veel Europese passagiers hoeven vanaf volgend jaar niet langer op Schiphol bij de marechaussee in de rij te staan om hun paspoort te laten controleren.

Ze kunnen de grens passeren door hun paspoort door een apparaat te halen. Dat controleert de identiteit van de reizigers via gelaatsherkenning.

De luchthaven Schiphol houdt een proef van twee jaar met dit systeem, waarvan Europeanen met een biometrisch paspoort gebruik kunnen maken.

De 'paspoortcomputer' leest de biometrische kenmerken op een reisdocument uit. Die worden vergeleken met een foto die ter plaatse van de reiziger wordt gemaakt.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Justitie gezegd na berichtgeving in de Volkskrant. Het experiment moet de rijen bij de marechaussee op Schiphol verkorten.

Bron: nu.nl (http://www.nu.nl/algemeen/2111615/computer-neemt-grenscontrole-schiphol.html)