Neoweb.nl

Gezichtsherkenning op Facebook

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Gezichtsherkenning op Facebook
« on: December 17, 2010, 12:26:16 PM »
Facebook krijgt gezichtsherkenning voor foto's
Facebook krijgt een feature waarmee op foto's afgebeelde gebruikers automatisch worden herkend. Om dit te realiseren worden nieuwe foto's vergeleken met al bestaande foto's waarop een gebruiker staat.

Door het herkennen van gezichten kunnen foto's automatisch van een tag worden voorzien. Voorheen moesten gebruikers die een foto op Facebook plaatsen handmatig de afgebeelde gebruikers toevoegen. Verder groepeert de sociale-netwerksite foto's die op elkaar lijken, waardoor een tag aan verschillende foto's tegelijk kan worden gehangen. Wie niet automatisch wil worden 'getagd' in een foto kan de functionaliteit bij de privacy-instellingen uitzetten.

De fotoherkenningsfeature wordt in de komende weken uitgerold, maar is dan alleen beschikbaar voor Amerikaanse Facebook-gebruikers. Er wordt niet vermeld of de functionaliteit ook voor andere landen wordt uitgerold, maar de verwachting is dat dit kort na de introductie in de Verenigde Staten zal zijn.

Eerder vernieuwde Facebook al zijn profielpagina's, waarbij de focus meer op content zoals foto's en video's komt te liggen. Gebruikers die nog niet over de nieuwe lay-out beschikken, kunnen deze aanzetten bij de instellingen op de website.

bron: Tweakers.net

Zie ook:
http://blog.facebook.com/blog.php?post=467145887130
http://blog.facebook.com/blog.php?post=467145887130