Neoweb.nl

Google TV moet internet en televisie combineren

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pimduijst

  • **
  • 72
  • +3/-0
Google TV moet internet en televisie combineren
« on: May 21, 2010, 02:24:25 PM »
Google TV moet internet en televisie combineren
AMSTERDAM – In het derde kwartaal van 2010 moeten de eerste apparaten uitgerust met Google TV op de markt verschijnen. Deze apparaten moeten internet en televisie gaan combineren.

Dat heeft internetgigant Google bekendgemaakt op de officiële blog.

Het bedrijf zal Google TV samen met Logitech en Sony deze herfst aan gebruikers gaan aanbieden.

De browser Google Chrome in combinatie met Google TV moet ervoor gaan zorgen dat gebruikers websites kunnen raadplegen op hun tv en gemakkelijk kunnen switchen tussen televisie en internet.

Aanleiding
“Op internet kunnen gebruikers heel gemakkelijk interessante content vinden en raadplegen. Het mist alleen de kwaliteit en gebruikerservaring die televisie wel kan bieden”, aldus Salahuddin Choudhary, product manager bij Google TV.

“Televisie is een geweldig en populair medium, het miste alleen nog de toegang tot internet. Gebruikers kunnen met Google TV al hun favoriete zenders bekijken, maar hebben ook toegang tot websites, video’s, foto’s en muziek.”

Gebruik
Het gebruik van televisie zal bij Google TV ook iets veranderen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld door middel van zoekopdrachten door televisiekanalen zappen. In een video laat het bedrijf verder zien hoe gebruikers het platform kunnen raadplegen.

Google heeft bij de presentatie van Google TV ontwikkelaars ook uitgedaagd om speciale applicaties te ontwikkelen voor het nieuwe platform.

Sony en Logitech
Door de samenwerking met Sony en Logitech kan Google TV ook daadwerkelijk in hardware zoals Bravia-televisies en Blu-ray spelers worden aangeboden.

De eerste hardware met Google TV zal deze herfst in de verkoop gaan. Consumenten kunnen ook een settopbox aanschaffen en deze aansluiten op hun huidige televisietoestel.

Google TV zal gebruik maken van de software Android die Google ook gebruikt voor de smartphones van het bedrijf.

bron:nu.nl