Neoweb.nl

Kinect ingezet als multitouch-interface

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline laurens

  • **
  • 55
  • +3/-0
Kinect ingezet als multitouch-interface
« on: November 12, 2010, 12:30:31 PM »
Kinect ingezet als multitouch-interface

Nadat er een opensource-driver verscheen voor Kinect, is het Florian Pechtler gelukt om het apparaat in te zetten als multitouch-interface. Met zijn eigen UI Tisch-software demonstreert hij het oppakken, verslepen en vergroten van foto's.

De opensource-driver werd dinsdag vrijgegeven door de Spaanse hacker Héctor Martín Cantero, die daarmee een aardige geldprijs in de wacht sleepte. Florian Pechtler ging vervolgens met de drivers aan de slag en wist Kinect met zijn eigen software aan te sturen. De multitouch-software, UI Tisch, kon ook al met een Wii-controller overweg, maar kan nu dus ook in combinatie met Kinect worden gebruikt.

In een YouTube-filmpje demonstreert Pechtler het met twee handen slepen, vergroten en verkleinen van foto's. Kinect registreert de bewegingen en de software vertaalt ze naar de juiste handeling. Vlekkeloos lijkt het nog niet te werken, maar het toont wel aan wat er in korte tijd met Kinect mogelijk is.

Ondertussen portte Theo Watson libfreenect, de opensource-driver, naar Apples besturingssysteem OSX. Verder is het op dit moment enkel in de Verenigde Staten mogelijk om gebruik te maken van Kinects Voice Control, maar die beperking is vrij eenvoudig te omzeilen. Door in het Dashboard de locatie aan te passen naar de Verenigde Staten, kan er in het Engels met Kinect worden gecommuniceerd.

Link naar Multitouch hack filmpje

Bron: Tweakers.net