Neoweb.nl

KPN schroeft adsl-snelheden op

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
KPN schroeft adsl-snelheden op
« on: July 09, 2008, 10:18:46 AM »
KPN schroeft adsl-snelheden verder op
KPN heeft zijn adsl-aanbod flink vereenvoudigd nu de internetprovider diverse merken onder zijn vlag heeft samengevoegd. De abonnementen zijn behalve goedkoper ook sneller geworden.

Het adsl-aanbod van KPN bestaat voortaan uit nog maar drie verschillende abonnementen. Het Internet Basis-abonnement is met 25 euro per maand het goedkoopste van de drie en is goed voor een downloadsnelheid van 3Mbps en een uploadsnelheid van 512kbps. Internet Extra en Internet Premium kosten respectievelijk 35 euro en 50 euro per maand, waarbij internetters met het Extra-abonnement de beschikking krijgen over een downloadsnelheid van 8Mbps en een upload van 1Mbps. Met Premium bedragen de download- en uploadsnelheden respectievelijk 20Mbps en, andermaal, 1Mbps.

De nieuwe abonnementen zijn het gevolg van een opruimactie waarbij het aantal KPN-merken aanmerkelijk is verkleind. Zo is het merk Planet verdwenen. Tegelijk met de aanpassingen in het adsl-portfolio heeft KPN overigens ook afscheid genomen van zijn portal Planet.nl, die dinsdag plaats heeft gemaakt voor Kpnvandaag.nl. De nieuwe abonnementen van KPN hebben alle een vast ip-adres en kennen geen datalimiet. De provider levert gratis een draadloos modem mee en ook de installatie aan huis kan desgewenst gratis door een monteur gebeuren. Alleen voor het bezorgen van de modem brengt de isp 8,95 euro in rekening.

Volgens KPN kunnen nieuwe klanten direct kiezen voor de nieuwe abonnementsvormen, die een flinke snelheidsverhoging voor het huidige aanbod betekenen. Zo kwam het snelste Planet-abonnement niet boven de 12Mbps uit. Vorige maand maakte KPN nog bekend dat de bestaande abonnementen en tarieven ongewijzigd blijven en dat de snelheden van de adsl-verbindingen niet zouden worden aangepast. De provider bevestigt dinsdag dat er voor Planet-abonnees en huidige KPN-abonnees inderdaad niets wijzigt. Wel zouden huidige klanten gratis van abonnement kunnen wisselen.

KPN laat wel weten dat de meeste klanten gratis van abonnement kunnen wisselen, maar dat dit niet voor alle abonnementen geldt. Sommigen zullen dus moeten wachten tot hun contract is afgelopen. KPN geeft als voorbeeld iemand die het best Planet-abonnement heeft en die wil overstappen op het goedkoopste KPN-abonnement. De provider kan echter geen eenduidige regels aangeven wie wel en wie niet in aanmerking komt en raadt mensen die twijfelen aan met de klantenservice te bellen.

Bron:Tweakers.net

Zie ook:
De nieuwe KPN internet abbonnementen
via deze link kun je zelf je abbo wijzigen