Neoweb.nl

Microsoft presenteert nieuwe versie Hotmail

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pimduijst

  • **
  • 72
  • +3/-0
Microsoft presenteert nieuwe versie Hotmail
« on: May 21, 2010, 02:41:04 PM »
Microsoft presenteert nieuwe versie Hotmail
AMSTERDAM - Microsoft heeft dinsdag een nieuwe versie gepresenteerd van Windows Live Hotmail. Het technologiebedrijf gunt via zijn blog alvast een blik op de veranderingen die over enkele weken beschikbaar komen.

Windows Live Hotmail is nog altijd de meest gebruikte e-mailservice ter wereld, maar heeft de afgelopen jaren veel internetters zien overstappen naar Gmail. De emaildienst van Google bevat veel toepassingen die de huidige Hotmail-versie niet aanbiedt. Uit de preview blijkt dat de nieuwe Hotmail een aantal van deze tekortkomingen ongedaan gaat maken en bovendien nieuwe toepassingen introduceert.

Sociale netwerken
De nieuwe Hotmail-service bevat onder de meer gegevens van gekoppelde sociale netwerken als Facebook, Twitter, MySpace en LinkedIn. Gebruikers kunnen berichten van deze diensten direct vanuit hun e-mailservice lezen en beantwoorden.

Sweep
Microsoft introduceert nieuwe folderfuncties, met de namen 'Sweep' en 'Hotmail Highlights'. Sweep biedt de mogelijkheid om bepaalde e-mailberichten automatisch in een folder binnen te laten komen, zodat gebruikers zelf kunnen beslissen wanneer ze deze willen inzien. Te denken valt daarbij aan mail afkomstig van webwinkels. Het sorteren in folders is mogelijk door email te selecteren op basis van de verzender of het onderwerp.

Ook heeft de dienst de verwerking van een aantal veel voorkomende types e-mail vergemakkelijkt. Als een mailtje bijvoorbeeld een 'tracking number' bevat van een pakketje, is direct binnen de e-mail te zien waar dat pakketje zich bevindt. De ontvanger hoeft dus niet naar de website van de pakketdienst te surfen en het nummer in te voeren.

Skydrive
Evenals Gmail maakt de vernieuwde Hotmail het makkelijk om door afbeeldingen te bladeren, zonder ze eerst in een aparte map te moeten opslaan: Microsofts clouddienst en slideshow browser Skydrive is ingebed binnen de Hotmailbrowser en biedt 25 gigabyte aan gratis opslagcapaciteit.

Hotmail
Ook het delen van Office-documenten wordt makkelijker: gratis clouddienst Office Live maakt het mogelijk om online tekstdocumenten, spreadsheets en Powerpoint-presentaties te bekijken, delen en bewerken binnen Hotmail. Deze dienst, die een concurrent van Google Docs moet gaan vormen, komt ook in juni beschikbaar.

bron:nu.nl