Neoweb.nl

Microsoft werpt blik op computertechnologie van de toekomst

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Peter

  • *****
  • 423
  • +37/-7
  • Gender: Male
  • Meten = Weten
Microsoft werpt blik op computertechnologie van de toekomst
« on: February 27, 2009, 08:21:31 AM »
Microsoft werpt blik op computertechnologie van de toekomst

Microsoft heeft tijdens een presentatie op de 2009-editie van het Microsoft Research Techfest uit de doeken gedaan hoe het de toekomst van onder meer datacentra ziet. Ook werden vorderingen op het gebied van gebruikersinterfaces getoond.

Microsoft Research Techfest
Tijdens het jaarlijkse Microsoft Research Techfest, dat door medewerkers van de onderzoekslaboratoria van Microsoft wordt georganiseerd, werd dit jaar onder meer aandacht besteed aan de toekomst van datacentra. Volgens Microsoft zullen diverse technieken die het tijdens Techfest werden gedemonstreerd, op termijn hun weg vinden naar commerciële producten. Daarnaast kondigde hoofdonderzoeker Rick Rashid een nieuw initiatief aan dat de kosten van datacentra moet reduceren. De afdeling die dat moet bewerkstelligen is Cloud Computing Futures genoemd.

Minder energieverbruik en minder milieuvervuilingVolgens Rashid moet deze afdeling ervoor zorgen dat een datacentrum als een normale computer gezien kan worden, die ook als zodanig ontworpen en geprogrammeerd moet worden. Dan Reed, hoofd van de afdeling multicore-systemen, zal de onderzoeksafdeling leiden. Hij heeft als opdracht om dit concept te vertalen naar lagere hardwarekosten, minder energieverbruik en het minimaliseren van milieuvervuiling. Microsoft demonstreerde een aantal technologieën die daarvoor zijn ontwikkeld.

slimme techniekenZo zouden servers die weinig of niets te doen hebben, door het datacentrum in een slaapstand gezet moeten worden, maar de servers moeten uiteraard wel snel kunnen bijspringen als de belasting toeneemt. Ook zouden processors met een geringe energiebehoefte veelvuldiger ingezet moeten worden. Naast de ideeën voor datacentra passeerden nog diverse andere technologieën de revue. Microsoft wil onder andere gebruikers via gesproken commando's met de elektronica in hun auto laten communiceren. Verder werkt Microsoft aan het verbeteren van gebruikersinteractie met zowel de fysieke als de virtuele wereld, een gebied dat bekend staat als augmented reality.

bron: Tweakers.net

zie ook:
http://www.microsoft.com/presspass/press/2009/feb09/02-24TechFest2009PR.mspx?rss_fdn=Press%20Releases