Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Informatie Technologie, Telecommunicatie (ICT) en Electronica (Alles over de Digitale Revolutie) => Topic started by: pimduijst on May 21, 2010, 03:33:20 PM

Title: Mobiele applicatie stelt e-mail op met trefwoorden
Post by: pimduijst on May 21, 2010, 03:33:20 PM
Mobiele applicatie stelt e-mail op met trefwoorden
AMSTERDAM - Een groot deel van de dagelijkse e-mail bevat standaard berichten. Het Japanse telecombedrijf NTT Docomo ontwikkelde daarom een mobiele app, die slechts enkele sleutelwoorden nodig heeft om zulke boodschappen zelf op te stellen.

Vele internetters versturen bijvoorbeeld boodschappen voor het maken, afzeggen of verzetten van een afspraak. NTT Docomo denkt daarom dat er behoefte is aan een mobiele applicatie die voor dit soort omstandigheden snel standaard berichten kan opstellen.

Te laat
Voert een gebruiker de woorden ‘Te laat! Tien minuten’ in op NTT Docomo’s e-mailgenerator, dan stelt het programma automatisch een bericht op dat meldt dat de afzender tien minuten later op bestemming aankomt, zo toont een video.

Het invoeren van sleutelwoorden kan zowel mondeling als via een invulscherm. Ook herkent het programma of de relatie tot de ontvanger persoonlijk of zakelijk is, en past hier de toon in de e-mail op aan.

Het programma is nog niet in staat om de locatie door te geven, van waaruit de gebruiker het bericht heeft verstuurd.

bron:nu.nl (http://www.nu.nl/internet/2251815/mobiele-applicatie-stelt-e-mail-met-trefwoorden.html)
Title: Re:Mobiele applicatie stelt e-mail op met trefwoorden
Post by: Robert on May 22, 2010, 11:13:32 AM
Een soort geavanceerd T9-systeem, dat complete gesprekken maakt met behulp van slechts een paar keywords.