Neoweb.nl

HP gaat toch smartphones met webOS maken

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pimduijst

  • **
  • 72
  • +3/-0
HP gaat toch smartphones met webOS maken
« on: June 04, 2010, 04:49:28 PM »
HP gaat toch smartphones met webOS maken
HP gaat toch smartphones maken met webOS, het besturingssysteem dat het met de overname van Palm in handen heeft gekregen. Eerder deze week zei de computerbouwer nog dat het maken van smartphones te duur zou zijn.

HP's ceo Mark Hurd zei eerder deze week dat zijn bedrijf geen miljarden dollars wil investeren om smartphones te gaan maken; in plaats daarvan zou webOS moeten verschijnen op een scala aan apparaten van HP met schermen kleiner dan laptops.

Nu zegt het bedrijf van plan te zijn om gebruik te maken van zijn 'financiƫle kracht, schaal en wereldwijde bereik' om in de smartphonemarkt te groeien. Palm had vier smartphones met webOS uitgebracht, maar kon de toestellen niet wereldwijd op de markt zetten. Mede daardoor groeiden Pre, Pre Plus, Pixi en Pixi Plus niet uit tot het succes dat Palm nodig had om in zijn eentje te overleven.

HP wil naast smartphones ook andere apparaten, waaronder printers en tablets, met webOS uitrusten. Het door Palm ontwikkelde besturingssysteem voor smartphones is sterk gericht op synchronisatie met internetdiensten en multitasking.

bron:tweakers.net