Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Informatie Technologie, Telecommunicatie (ICT) en Electronica (Alles over de Digitale Revolutie) => Topic started by: laurens on May 03, 2010, 10:31:08 AM

Title: Nieuw aanraakscherm werkt zonder aanraken
Post by: laurens on May 03, 2010, 10:31:08 AM
Nieuw aanraakscherm werkt zonder aanraken

Technologiebedrijf Cypress Semiconductor heeft een schermtechnologie voor mobiele apparaten ontwikkeld, waarvan het beeld te scrollen en uit te vergroten is zonder het scherm daadwerkelijk aan te raken.
Als een vinger van een gebruiker het scherm nadert, wordt dat door het systeem herkend. Tegelijkertijd meet het de afstand tot het scherm en maakt een onderscheid tussen scrollbewegingen en de intentie om een link te activeren.

Mobiele apparaten
Voor het scherm van mobiele apparaten kan de technologie een meerwaarde zijn, omdat ze door hun kleine formaat niet gemakkelijk met een vinger te bedienen zijn. De surfsnelheid van een gebruiker wordt vergroot.
Een video  (http://www.idealize.nl/2010/04/cypress-introduceert-schermbediening-zonder-aanraking/)demonstreert de capaciteiten en techniek achter het systeem van Cypress.
Bron: nu.nl (http://www.nu.nl/gadgets/2236809/nieuw-aanraakscherm-werkt-zonder-aanraken.html)