Neoweb.nl

Nog meer MSN

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sichart

  • *
  • 18
  • +7/-1
  • Neoweb is Hét Technologie Forum!
Nog meer MSN
« on: September 24, 2004, 09:52:15 AM »
Eerder deze week begroette MSN Messenger zijn vier miljoenste Nederlandse chatter, zo lezen we op Emerce. Twee jaar geleden, in januari 2002, telde de Messenger hier nog maar twee miljoen gebruikers. Het chatprogramma heeft een hoog marktaandeel in ons kikkerland: maar liefst vijfentachtig procent van de virtueel kletsende medelanders gebruikt de messenger. Concurrenten ICQ en Yahoo Messenger lopen hier wat achteraan te kwakkelen met respectievelijk tien en drie procent marktaandeel, om van Trillian en AOL Messenger maar niet te spreken.

 Beide laatstgenoemde programma's mogen slecht één procent mee-eten uit de chatpot, zo blijkt uit een onderzoek van Nielsen/Netratings. Het succes van MSN Messenger is te verklaren door het hoge gehalte breedbandverbindingen in ons land, de gemakkelijke installatie en gebruik van het programma en het feit dat het geheel kosteloos is. Elke dag voeren onze medeburgers ruim tweeëntwintig miljoen gesprekken, die in totaal honderdvijfentwintig miljoen minuten duren.

 Het grootste deel van de chatters is tussen de dertien en vierentwintig jaar oud. Het is dan ook verwonderlijk dat MSN nog niet ontdekt is als middel om de jeugd te confronteren met allerlei reclame. Joost Nienhuis van MSN Nederland zegt dat dit ligt aan MSN zelf, omdat het bedrijf nog niet actief heeft ingespeeld op de adverteerders. In de toekomst is men dit natuurlijk nog wel van plan; men moet dan vooral denken aan reclame gericht op de jongerendoelgroep.