Neoweb.nl

Nokia klaagt Apple opnieuw aan

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mjkamminga

  • *
  • 48
  • +3/-0
Nokia klaagt Apple opnieuw aan
« on: March 29, 2011, 04:20:30 PM »
Nokia heeft een nieuwe aanklacht ingediend tegen Apple vanwege patentschending.

Dat meldt Nokia dinsdag in een verklaring.

Maandag werd een aanklacht van de Finse telefoonmakers afgewezen door de Amerikaanse International Trade Commission (ITC). Het ging toen om vijf patenten betreffende camera’s, batterijduur, aanraakschermen, speakers en het versturen van berichten.

De nieuwe aanklacht gaat om zeven andere patenten op het gebied van multitasken, synchronisatie van data, positionering, kwaliteit van telefoongesprekken en het gebruik van bluetoothaccessoires.

46 patenten
“Met de meeste recente aanklacht hebben we nu zaken lopen tegen Apple rondom 46 verschillende patenten. Veel van die patenten zijn toegewezen meer dan tien jaar voor Apple met de eerste iPhone kwam”, vertelt Paul Melin, vice-president bij Nokia.

De twee bedrijven zijn al lange tijd met elkaar in een strijd om patenten verwikkeld. De eerste aanklacht werd ingediend eind 2009. Nokia klaagde Apple toen aan vanwege tien patenten.

Vervolgens ontstond een wirwar van aanklachten die zich na Amerika onder meer ook afspeelden in Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland.

Bron: nu.nl

Bekijk ook:Apple wint eerste patentzaak van Nokia
« Last Edit: March 29, 2011, 04:22:57 PM by mjkamminga »