Neoweb.nl

Nokia laat gebruikers de achterkant van digitale foto's beschrijven

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sciencemike

  • **
  • 93
  • +7/-0
  • Gender: Male
Nokia heeft een techniek gepatenteerd om notities te schrijven op de 'achterkant' van digitale foto's. De Finse telefoonfabrikant gaat de techniek waarschijnlijk in zijn telefoons toepassen als alternatief voor het toevoegen van tags.

Het systeem werkt een beetje als coverflow van Apple, zo blijkt uit het patent dat onlangs is gepubliceerd. De gebruiker klikt op de foto of, als de telefoon geen touchscreen heeft, op de linkerknop. Vervolgens kan een notitie op de achterkant van de foto getypt of geschreven worden. Dit wordt als metadata aan de foto toegevoegd.

De Finse telefoonfabrikant zegt dat mensen de ouderwetse manier van informatie toevoegen aan een foto, door op de achterkant te schrijven, intuïtief vinden werken. Daarom moet een dergelijke techniek ook op apparaten voorhanden zijn, vindt Nokia.

Nokia zal de techniek waarschijnlijk gaan inbouwen in nieuwe telefoons. In het patent is ook sprake van handgeschreven aantekeningen op de achterkant van foto's, een verdere bevestiging dat Nokia serieus bezig is met de ontwikkeling van telefoons met touchscreen. Wanneer de techniek toegepast zal worden, is niet duidelijk.

Overigens blijft de toepassing niet beperkt tot foto's. Ook de achterkant van muziekalbums of video's kan worden beschreven. Het schrijven op de achterkant hoeft niet te gebeuren door de gebruiker zelf: een fabrikant kan ook iets op de achterkant van zijn eigen product zetten. Op die manier kan een artiest digitaal zijn album signeren, zo schrijft Nokia in de patentomschrijving.

bron: tweakers.net
michael