Neoweb.nl

NS-applicatie ruim honderdduizend keer gedownload

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pimduijst

  • **
  • 72
  • +3/-0
NS-applicatie ruim honderdduizend keer gedownload
« on: May 21, 2010, 02:21:46 PM »
NS-applicatie ruim honderdduizend keer gedownload
AMSTERDAM – Drie weken na de lancering van de officiële NS-applicatie voor de iPhone is de Reisplanner Xtra al ruim honderdduizend keer gedownload.

Dat maakte de NS vrijdag bekend.

Direct na de lancering op 4 mei stond de applicatie al meteen op nummer 1 van meest gedownloade gratis applicaties in de App Store van Apple.

“Deze cijfers overtreffen onze verwachtingen”, vertelt Boukje Bügel, commercieel directeur van de NS. “Het is voor ons een bewijs dat het een bijzonder nuttige en klantvriendelijke applicatie is. “

Cijfers
Het spoorwegbedrijf hield ook een peiling op NS.nl waaruit bleek dat 91 procent van de reizigers behoefte heeft aan actuele informatie over het openbaar vervoer wanneer zij in de trein zitten.

“Op dit moment groeit het aantal gebruikers nog steeds met 2.000 per dag. Verder heeft inmiddels 16% van de gebruikers van een iPhone de applicatie gedownload", aldus Bügel.

Reisplanner Xtra
Reisplanner Xtra is een applicatie waarmee de reiziger altijd de actuele treintijden bij de hand heeft. De applicatie geeft reisadvies en de actuele vertrektijden vanaf elk station. Het geeft ook seintje, bijvoorbeeld wanneer je richting het station moet gaan om je trein te kunnen halen.

Het reisadvies wordt voortdurend met actuele reisinformatie aangepast. Met name overzichtelijkheid, gebruiksgemak en de seintjes bij vertrek, wijziging en aankomst worden volgens de NS door de gebruikers goed gewaardeerd.

Trein-applicatie
De applicatie kwam ruim anderhalf jaar na de lancering van de Trein-applicatie. Deze betaalde applicatie met actuele reisinformatie veroorzaakte nogal wat commotie vanuit de NS omdat de applicatie gebruik zou maken van informatie van de NS die niet voor dit soort doeleinden bedoeld was.

Uiteindelijk liep alles met een sisser af en de NS lijkt nu juist blij te zijn met wat concurrentie. “Ik denk dat het juist goed is dat er dit soort initiatieven zijn”, liet woordvoerder Herbert Brinkman vlak na de lancering van de eigen applicatie tegenover NU.nl weten.

Blackberry en Nokia
De gratis Reisplanner Xtra is al een tijdje geleden aangemeld bij de stores van Nokia en Blackberry. De NS verwacht dat consumenten die van deze toestellen gebruik maken dan ook snel gebruik kunnen maken van de applicatie.

bron:nu.nl