Neoweb.nl

'Pac-Man werd ontwikkeld voor vrouwen'

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pimduijst

  • **
  • 72
  • +3/-0
'Pac-Man werd ontwikkeld voor vrouwen'
« on: May 21, 2010, 02:46:45 PM »
'Pac-Man werd ontwikkeld voor vrouwen'
HOOFDDORP - Het geelgekleurde game-icoon Pac-Man moest oorspronkelijk vooral vrouwen aanspreken. Dat meldt de bedenker van het personage, Toru Iwatani.

In het boek Replay - The History of Video Games, dat eind mei op de markt verschijnt, spreekt Iwatani met auteur Tristan Donovan over Pac-Man. Pac-Man moest een zeer schattig personage worden.

"Door een schattig personage te maken hoopten we voornamelijk vrouwen aan te spreken met de game", aldus Iwatani. "De meeste arcadegames toentertijd waren gewelddadig en gericht op mannelijke spelers, waardoor in de arcadehallen voornamelijk mannen de games speelden."

Door een game te maken die bij vrouwen interesse zou wekken, wilde men van arcadehallen een plek maken waar jonge stelletjes naartoe konden gaan op een date.

Cake en toetjes
"Toen ik mij probeerde voor te stellen wat vrouwen leuk zouden vinden in een game, dacht ik meteen aan vrouwen die cake en toetjes eten", vertelt Iwatani. "Ik begon toen te zoeken op het trefwoord 'eten' en kwam uit op een pizza met een ontbrekend stuk, waarop ik een idee voor het personage kreeg."

"Pac-Man is dus eigenlijk gebaseerd op die vorm." Replay - The History of Video Games bevat informatiemateriaal over de geschiedenis van videogames en ligt vanaf eind mei in de winkels.

bron:nu.nl