Neoweb.nl

'PC zal niet verdwijnen door komst tabletcomputer'

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pimduijst

  • **
  • 72
  • +3/-0
'PC zal niet verdwijnen door komst tabletcomputer'
« on: June 04, 2010, 04:28:15 PM »
'PC zal niet verdwijnen door komst tabletcomputer'
AMSTERDAM - De groeiende populariteit van tabletcomputers als de iPad zal er niet voor zorgen dat de traditionele PC verdwijnt.

Dat stelt Microsoft CEO Steve Ballmer in een interview.

Steve Jobs, CEO bij Apple, vertelde eerder dat hij verwacht dat er steeds minder PC’s en laptops verkocht zullen worden en dat de tabletcomputer de markt tezijnertijd zal overnemen.

“Ik denk dat mensen nog vele jaren gebruik zullen blijven maken van de PC”, Aldus Ballmer. “PC’s blijven namelijk veranderen. Volgend jaar zullen ze er anders uit zien en het jaar daarna is er vast weer een transformatie.”

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat er in minder dan 60 dagen ruim twee miljoen iPads zijn verkocht.

'Multi-gadget'
Volgens Ballmer heeft de groeiende verkoop van smartphones en tabletcomputers geen invloed op het gebruik van PC’s en laptops. De CEO ziet een ‘multi-gadget’-wereld voor zich. “Niets wat mensen vandaag de dag op een PC doen, is morgen ineens minder relevant. De markt voor tabletcomputers zoals de iPad zal echter wel toenemen.”

Ballmer gelooft dan ook dat mensen een tabletcomputer zullen aanschaffen naast hun traditionele PC. “Ik geloof niet in één apparaat dat alles doet, simpelweg omdat niet de hele wereld dat kan betalen.”

Achterstand
Opvallend is dat Microsoft dus wel een sterke groei in de tabletmarkt verwacht, maar zelf achter de feiten lijkt aan te lopen. “We hebben inderdaad een stap gemist en zijn achterop geraakt als het aankomt op de ontwikkeling van smartphones en tabletcomputer, maar de mobiele markt is wel vaker van leider veranderd”, aldus Ballmer.

bron:nu.nl