Neoweb.nl

Nederlandse vinding: klikken in video's

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.150
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Nederlandse vinding: klikken in video's
« on: February 24, 2006, 09:57:45 AM »
Nederlandse vinding: klikken in video's
 
bron:planet.nl
 
Onder de naam ClickVideo ontwikkelde het Amsterdamse bedrijf Noterik de mogelijkheid om in video's te klikken voor extra informatie. KPN en Wegener willen de vinding inzetten.
Noterik maakte ClickVideo bekend in een persbericht waarin KPN en Wegener als gebruikers werden genoemd.

Jechiam Gural van Noterik zegt dat op verschillende plaatsen in de wereld wordt gewerkt aan klikken in videofilmpjes, maar dat ClickVideo wel degelijk een eigen vinding is.

Behalve voor journalistiek, reclame en e-commerce is de vinding volgens Gural ook heel geschikt voor e-learning, het leren met de computer en internet waarbij verbanden tussen onderdelen van de leerstof eenvoudig gelegd kunnen worden met onderricht met videofilms.

ClickVideo komt binnenkort als standaard component beschikbaar binnen StreamEdit, het door Noterik ontwikkelde media management framework dat ontwikkeld is voor het optimaliseren van de digitale opname, weergave en distributie. Deze technologie won vorig jaar een prijs van de Verenigde Naties, uitgereikt tijdens de grote internetconferentie in november 2005 in Tunis.

Inmiddels heeft een aantal bedrijven, waaronder KPN en Wegener, interesse getoond in het inzetten van de ClickVideo technologie voor online doeleinden. Met beide bedrijven is Gural in gesprek over toepassingen. Met name voor IPTV kan de interactieve videotoepassing interessant zijn. Er zijn bijvoorbeeld interactieve vormen van productplaatsing mogelijk, als nieuw middel om te adverteren.
 
links:
http://www.clickvideo.nl/ (bekijk daar ook de 2 clickvideo demo's)
http://www.streamedit.nl/