Neoweb.nl

start met VDSL in Belgie

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
start met VDSL in Belgie
« on: November 01, 2004, 09:58:53 AM »
Belgacom lanceert snellere VDSL-verbinding op 2 november

Op 2 november lanceert Belgacom zijn nieuwe breedbanddienst VDSL (Very-highdata-rate Digital Subscriber Line), een techniek die het moet mogelijk maken om sneller te internetten.
De lancering past binnen het Broadway-project, een investeringsplan dat mikt op een opwaardering van het toegangsnetwerk van Belgacom. Dat heeft Belgacom vrijdag via een persbericht bekendgemaakt.
Van de nieuwe breedbanddienst worden twee paketten op de markt gebracht. Enerzijds is er de VDSL Boost voor particulieren en KMO's en anderzijds is er VDSL Office voor grote bedrijven.

De VDSL-techniek moet volgens Belgacom de snelste internetverbinding in Belgiƫ mogelijk maken. Het binnenhalen van informatie (downstream) zou gaan tegen een snelheid van 9 Mbps (Megabit per seconde). Het versturen van informatie (upstream) zou gaan tegen een snelheid van 400 kbps (kilobit per seconde) of van 650 kbps bij het VDSL Office-pakket. Een VDSL Boost-abonnement kost maandelijks 59,95 euro en voor een VDSL-modem moet 149 euro worden neergeteld.

De VDSL-technologie zou ook worden ingepast in de tests die het bedrijf voorziet met haar televisieplatform Belgacom TV. "De aangekondigde tests van Belgacom TV worden begin 2005 uitgebreid naar het VDSL-platform. De ADSL-technologie volgstaat reeds om Belgacom TV te kunnen gebruiken. Met de VDSL-technologie zal de gebruiker meerdere toepassingen tegelijk kunnen gebruiken", zo staat te lezen in het persbericht.

bron: Het belang van Limburg