Neoweb.nl

Sterke groei markt smartphones

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pimduijst

  • **
  • 72
  • +3/-0
Sterke groei markt smartphones
« on: May 21, 2010, 02:15:04 PM »
Sterke groei markt smartphones
PARIJS - De wereldwijde markt voor smartphones is in de eerste maanden van het jaar ten opzichte van vorig jaar met bijna de helft gegroeid. Marktonderzoeksbureau Gartner publiceerde woensdag cijfers over de markt voor mobiele telefoons.

In totaal werden 314 miljoen mobiele telefoons verkocht. Dit was 17 procent meer dan een jaar eerder en de snelste groei in vier jaar tijd.

Daaronder waren 54,3 miljoen smartphones, telefoons met onder meer internettoegang.

Nokia
Nokia behield zijn koppositie in de markt. De Finse mobieltjesproducent heeft een marktaandeel van 35 procent op de totale markt en een marktaandeel van ruim 44 procent op de smartphonemarkt. Hier bezetten Blackberryproducent Research in Motion, Apple en smartphones met Google's besturingssysteem Android de plaatsen twee tot vier.

Android-smartphones zijn sterk in opkomst. In het eerste kwartaal werden in de Verenigde Staten meer smartphones met Android verkocht dan iPhones, de telefoon van Apple. Gartner verwacht dat Android Apple op korte termijn ook wereldwijd voorbij zal streven.

Gartner verhoogde zijn groeiverwachting voor de wereldwijde mobiele telefoonmarkt. De onderzoekers rekenen nu op 14 procent groei, tegen een eerdere verwachting van 11 procent.

bron: nu.nl