Neoweb.nl

Verkoop Blackberry flink gestegen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pimduijst

  • **
  • 72
  • +3/-0
Verkoop Blackberry flink gestegen
« on: April 02, 2010, 10:38:34 AM »
Verkoop Blackberry flink gestegen
OTTAWA - Blackberry-maker Research in Motion (RIM) heeft een goed jaar achter de rug. De verkoop van de Blackberry-smartphone nam in een jaar tijd met meer dan 40 procent toe.

Desondanks werden de donderdag gepubliceerde resultaten over het boekjaar dat eind februari is afgelopen, met teleurstelling ontvangen.

RIM verkocht 37 miljoen stuks van de Blackberry. Er werd een winst behaald van 2,46 miljard dollar op een omzet van 14,95 miljard dollar. Het bedrijf liet zich positief uit over de nabije toekomst. ''We zijn het boekjaar 2011 sterk begonnen en verwachten sterke groei van verkopen, omzet en winst'', aldus topman Jim Balsillie.

Laatste maanden
De verkopen in de laatste maanden van het boekjaar vielen echter tegen. Er werden 10,5 miljoen telefoons verkocht, terwijl analisten geraadpleegd door persbureau Reuters hadden gerekend op 11 miljoen verkochte telefoons in het afgelopen kwartaal.

Concurrentie
Bij marktkenners bestaat de vrees dat de Blackberry te maken krijgt met toenemende concurrentie van andere smartphones, in het bijzonder de iPhone van Apple. Onlangs doken berichten op over de nieuwe iPhone die naar verluidt deze zomer zal worden gelanceerd.

Naar verwachting zal Apple de exclusieve samenwerking met telecompartner AT&T beeïndigen. Apple breidt zo zijn werkterrein uit en wordt daarmee een grotere bedreiging voor RIM.

Op de beurs reageerden beleggers negatief op de resultaten van het bedrijf. De koers van het aandeel daalde bij opening van de handel bijna 5 procent.

bron: nu.nl