Neoweb.nl

Videogame brengt jongeren kennis van celbiologie bij

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Videogame brengt jongeren kennis van celbiologie bij
« on: December 10, 2009, 03:25:27 PM »
Videogame brengt jongeren kennis van celbiologie bij

De Federation of American Scientists heeft een videogame ontwikkeld die kinderen en jongeren kennis over celbiologie moet bijbrengen. Het lijkt er al op dat het spel zijn doel bereikt; de komende tijd moet het breder worden ingezet in het onderwijs.

De FAS wil binnen de komende vier maanden samen met twintig tot dertig leraren testen of de game, Immune Attack, onder jongeren van 12 tot 18 jaar voor een beter begrip van de celbiologie en het immuunsysteem kan zorgen. Testen op kleinere schaal lijken er al op te wijzen dat leerlingen na het spelen van Immune Attack beter vertrouwd zijn met celbiologie en de moleculaire wetenschap, maar de ontwikkelaars haasten zich daarbij aan te tekenen dat dit nog geen wetenschappelijk onderbouwde resultaten zijn. Leerlingen lijken volgens projectleidster Melanie Stegmann de werking van witte bloedcellen beter te begrijpen als ze het spel hebben gespeeld.

In de game, die is gemaakt door leermiddelenontwikkelaar Escape Hatch, moet de speler een patiënt redden van een verscheidenheid aan bacteriële infecties. Daartoe bestuurt hij een nanorobot die zich in het lichaam van de patiënt begeeft. De speler moet ervoor zorgen dat het falende immuunsysteem van zijn patiënt weer gaat werken zoals het hoort, waarbij hij cellen kan 'leren' hoe ze zich tegen indringers moeten verweren.

Het spelen van de game zou de leerlingen meer kennis over het gedrag van eiwitten, moleculen en cellen bij moeten brengen. Het spel is al enige tijd te downloaden, en de bedoeling is dat de ervaringen van de huidige spelers worden gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuwe versie, die weinig verrassend Immune Attack 2.0 gaat heten. Deze nieuwe versie zou een betere verhaallijn en meer wetenschappelijke inhoud moeten bieden.

bron: Tweakers.net

zie ook:
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2009-12/foas-ias120709.php
http://fas.org/immuneattack/players/download