Neoweb.nl

Oplaadpunten voor electrische voertuigen (NRGSPOT)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline D.Heusden

 • *****
 • 408
 • +28/-5
 • van nanotechnologie tot ruimtevaart
Oplaadpunten voor electrische voertuigen (NRGSPOT)
« on: March 31, 2009, 11:49:53 AM »
NRGSPOT / oplaadzuil voor electrische voertuigen
Eenvoudig en milieuvriendelijk uw elektrisch vervoermiddel opladen!

Elektrisch vervoer betekent geen uitlaatgassen, geen stank, geen lawaai. Daarmee wordt
dus een grote stap gezet in het verbeteren van de luchtkwaliteit. Bovendien leveren de oplaadpunten groene stroom. Groene stroom is opgewekt uit duurzame bronnen waarbij geen CO-2 vrijkomt. Elektrisch vervoer is ten slotte ook nog eens goedkoper dan vervoermiddelen op benzine, zowel in gebruik als in onderhoud. Elektrisch vervoer heeft
dus de toekomst!

Rotterdam als voorloper
Met de plaatsing van de oplaadzuilen willen Eneco, TNT en het Rotterdam Climate Initiative het gebruik van duurzame vervoermiddelen stimuleren. In sommige landen, zoals Italië en China, worden elektrische scooters op grote schaal gebruikt en zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Nederland blijft daarin achter, onder meer doordat er nauwelijks oplaadpunten zijn.
In Rotterdam komt daar nu verandering in. Als de oplaadzuilen veel gebruikt worden, zullen er snel meer worden bijgeplaatst.

Tarieven
Elektrisch vervoer is vele malen goedkoper dan vervoer op benzine, zowel in gebruik als in onderhoud.

Voor het laden van een scooter betaalt u voor maximaal vier uur laden €. 1,50. Voor het laden van andere, grotere, voertuigen zal een tarief van €. 15,00 voor maximaal acht uur laden worden berekend.

zie ook:
http://nrgspot.eneco.nl/
http://www.rci.nl/

Offline Digihans

 • *****
 • 1.792
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
Re:Oplaadpunten voor electrische voertuigen (NRGSPOT)
« Reply #1 on: March 31, 2009, 08:56:44 PM »
Zijn er al zoveel electrische scooters en auto's dan?

Ik neem aan dat ze deze proef niet voor een paar maanden doen. Maar wel eerst 5 jaar ofzo.

Offline Digihans

 • *****
 • 1.792
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
Re:Oplaadpunten voor electrische voertuigen (NRGSPOT)
« Reply #2 on: September 19, 2009, 11:04:33 AM »
Energienetbeheerders rekenen flatfeetarief voor elektrisch rijden

Nederlandse netbeheerders zijn van plan om het gebruik van oplaadpalen voor elektrische auto's voorlopig tegen een flatfeetarief aan consumenten en bedrijven aan te bieden. De oplaadpalen zullen waarschijnlijk gratis worden geplaatst.

Om het elektrisch rijden te stimuleren, roepen energienetbeheerder Enexis en het merendeel van de andere Nederlandse netbeheerders op 1 oktober de stichting E-Laad.nl in het leven. Deze stichting krijgt de taak om de benodigde oplaadinfrastructuur voor elektrisch rijden aan te leggen. In drie jaar tijd wil de stichting tienduizend oplaadpunten op openbare parkeerplekken aanleggen. Deze 'oplaadpalen' kunnen ook bij particulieren voor de deur worden geplaatst. De netbeheerders willen met de plaatsing van de oplaadpalen voorkomen dat gebruikers zelf met verlengsnoertjes aan de slag gaan. Klanten met een eigen oprit zijn wel zelf verantwoordelijk voor de energievoorziening van hun elektrische voertuig.

Voor het gebruik van de oplaadpalen zal E-Laad.nl in eerste instantie een flatfeetarief in rekening brengen. "Het uiteindelijke doel is om per kilowattuur af te rekenen, maar de implementatie daarvan is nog niet rond. Vandaar dat we van start gaan met een vast periodiek bedrag", aldus Joost Dekkers, woordvoerder van E-Laad.nl tegenover Tweakers.net. Voor dit bedrag moet het mogelijk zijn om bij alle oplaadpunten te kunnen 'tanken'.

Details over de vaste bijdrage ontbreken nog. Het Dagblad van het Noorden heeft het over een jaarlijkse betaling, maar dat kon Dekkers bevestigen noch ontkennen. Ook is het nog niet duidelijk of elke klant evenveel moet betalen of dat het tarief naar rato van gewicht of efficiëntie van de auto wordt berekend.

Voor de plaatsing van de oplaadpalen wordt gekeken naar het aantal en de geografische spreiding van de elektrische auto's. "Wel zullen we met de hoeveelheid oplaadpalen voorlopen op het aantal elektrische auto's", aldus Dekkers. Op 1 oktober worden details over de nieuwe infrastructuur bekendgemaakt

Dekkers verwacht dat ook andere partijen stimuleringsmaatregelen voor het gebruik van elektrische auto's zullen nemen. Vooral lokale overheden moeten daarbij een rol spelen: zo zouden er speciale parkeerplekken voor elektrische auto's kunnen komen, die mogelijk ook gratis gebruikt kunnen worden, denkt Dekkers.

bron : Tweakers.net

Offline loadrunner

 • *****
 • 152
 • +23/-0
 • Gender: Male
Re:Oplaadpunten voor electrische voertuigen (NRGSPOT)
« Reply #3 on: August 08, 2010, 03:53:50 AM »
Ik heb vorige week een setje nep kaarsjes gekocht die worden geladen door de glaasjes waar ze in zitten te plaatsen op een metalen plaatje, die met zonne-energie wordt opgeladen, een soort van magnetische energie.
Deze opladers zijn er ook voor mobiele telefoons, door eenvoudig de telefoon erop te leggen, word de batterij opgeladen.

Als we nu bij snelwegen en stoplichten zulke magnetische opladers plaatsen, of standaard in de rijbaan. In elk geval wordt de energie door zonnepanelen of windmolens opgewekt.

Bij deze zal je elke keer als de auto stilstaat, weer opgeladen worden. Of in parkeergarages. je betaalt dan mss een paar euro meer voor veilig parkeren, en je auto word opgeladen.

Dit zonder ergens in de rij te hoeven staan. Of een soort van parkeermeter(op de parkeerplaats) waar je dan ook een euro ingooit, die dan word ingeschakeld zodat het systeem wat onder de straat zit je auto oplaad.  De parkeerplaatsen kunnen dan voor reguliere en electrische worden gebruikt.

En ik zou natuurlijk het dak met zonnepanelen bekleden, die laden continu de auto weer op. en als je een overschot hebt aan energie, wanneer de auto is opgeladen en de zonnepanelen werken nog, dan geef je die energie automatisch terug aan het systeem. Je mag dan gratis parkeren.
Als alles gemakkelijk gaat, hebben we niets te doen.