Neoweb.nl

gemeenten houden aanleg glasvezel tegen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
gemeenten houden aanleg glasvezel tegen
« on: March 04, 2009, 07:37:24 PM »
'Gemeenten houden aanleg glasvezel tegen'
Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken stelt dat gemeenten de aanleg van glasvezelnetten afremmen. Heemskerk wil juist dat gemeenten de aanleg stimuleren, omdat voor gamers de uploadsnelheid van internet omhoog moet.

GlasvezelDe aanleg van glasvezelnetten is gestagneerd doordat wethouders en andere gemeentebestuurders denken dat er door een wijziging in de Telecomwet 'niets meer mag', concludeerde Heemskerk woensdagochtend in een speech tijdens het Light My Fibre-congres in Almere. Daardoor staan volgens de staatssecretaris veel initiatieven in de koelkast. Heemskerk wil dat gemeenten juist bedrijven gaan stimuleren om snel glasvezelnetwerken aan te leggen.

De glasvezelnetten zijn volgens Heemskerk nodig om de snelheden van internet in Nederland op te voeren. Vooral de uploadsnelheden zijn volgens de staatssecretaris te laag om goed online te kunnen gamen. Ook camerabeveiliging en hd-videotoepassingen zijn gebaat bij hogere uploadsnelheden.

Om aan gemeenten duidelijk te maken wat sinds de wetswijziging wel en niet mag, komt Heemskerk met een handleiding, getiteld Pro-actieve regie in de ondergrond. Die moet gemeenten ertoe aanzetten bedrijven te stimuleren om glasvezel aan te leggen. Dat kan onder meer door een minderheidsbelang te nemen in bedrijven om de aanleg van een glasvezelnet financieel mogelijk te maken. De rijksoverheid gaat zelf geen glasvezelnetten aanleggen.

bron: Tweakers.net

zie ook:
http://ez.nl/Actueel/Toespraken/Toespraken_staatssecretaris_Heemskerk/Maart_2009/Light_my_fibre_glasvezel_in_de_praktijk