Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Infrastructuur, Weg- en Waterbouw, bouwprojecten, megascale engineering, architectuur => Topic started by: harbosma on September 08, 2004, 11:43:21 AM

Title: Ruimtestations op aarde
Post by: harbosma on September 08, 2004, 11:43:21 AM
Een door ESA met ruimtetechnologie ontworpen huis gaat mogelijk het uitgangspunt vormen voor het nieuwe Duitse station op Antarctica, Neumayer-III. Het nieuwe station moet voldoen aan de strenge eisen die zijn gesteld om het zuidpoolgebied te beschermen, en daarbij kan ruimtetechnologie een belangrijke rol spelen.

Het idee om een "SpaceHouse" te ontwerpen voor gebruik op aarde ontstond in feite vijf jaar geleden, kort na de zware aardbeving in het Turkse Izmit. "We begonnen ons toen af te vragen of sommige van onze geavanceerde ruimtetechnologie├źn zich leenden voor het bouwen van huizen die volledig bestand zouden zijn tegen aardbevingen", aldus Fritz Gampe, Senior Technology Transfer Officer van ESA's Technology Transfer Programme (TTP).

De in het SpaceHouse-ontwerp toegepaste technologie zou ook interessant kunnen zijn voor de Europese huizenmarkt.

Als alles volgens plan verloopt, wordt Neumayer-II in 2008 vervangen door Neumayer-III. In juli heeft de Duitse minister van onderwijs en onderzoek, Edelgard Bulmahn, bekendgemaakt dat 26 miljoen euro zal worden bestemd voor de bouw van het Duitse zuidpoolstation met "de meest moderne en milieuvriendelijke materialen, die tot nu toe alleen in ruimtetechnologie├źn werden gebruikt".

(http://www.esa.int/images/two_space_houses_L.jpg)

Lees het complete artikel op:
http://www.esa.int/esaCP/SEMZXUW4QWD_Netherlands_0.html
Title: Re: Ruimtestations op aarde
Post by: Robert on September 08, 2004, 05:22:19 PM
Ze zien eruit of ze ieder moment hun pootjes in kunnen klappen en wegvliegen!
Echt modern! Ik vindt het wel wat hebben!  :P
Title: Re: Ruimtestations op aarde
Post by: Zachary on August 24, 2005, 04:12:31 AM
Ik vind het ook een beetje op ruimteshepen lijken of op maanlanders. :P