Neoweb.nl

snelwegen overkappen tegen geluid en uitstoot

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
snelwegen overkappen tegen geluid en uitstoot
« on: October 19, 2006, 09:25:49 AM »
Tweede Kamer wil snelwegen overkappen

bron:nu.nl

AMSTERDAM - Snelwegen moeten overkappingen krijgen die de schadelijke uitlaatgassen van het verkeer zuiveren. Daarmee kan bovendien het verkeerslawaai worden ingedamd. Dat idee lanceren CDA en PvdA volgende week in de Tweede Kamer, schrijft het Algemeen Dagblad donderdag. De partijen, die samen een Kamermeerderheid vormen, willen dat Verkeersminister Karla Peijs (CDA) geld uittrekt om te onderzoeken of het plan haalbaar is.

Lichtgewicht overkappingen boven snelwegen bestaan nog niet in Nederland en de combinatie met een installatie om de lucht te zuiveren is zelfs uniek, zeggen de Tweede Kamerleden Eddy van Hijum (CDA) en Co Verdaas (PvdA) in de krant.


Verdaas ziet het toekomstperspectief helemaal zitten. "Ik verwacht dat we een heleboel overkappingen bij dichtbevolkte gebieden gaan bouwen." De overkappingen zijn goedkoper dan tunnels. "En het leuke is dat je er ook fiets- of wandelpaden op kunt aanleggen."

De partijen verwachten veel van een proef op de A12 bij Arnhem. Voor die plaats bestaat een vergevorderd plan voor een kunststof overkapping van vijf kilometer lang. Om te bekijken of dat plan is te realiseren, is tweehonderdduizend euro nodig.