Neoweb.nl

Aanslagen Londen 07-07-2005

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline D.Heusden

 • *****
 • 408
 • +28/-5
 • van nanotechnologie tot ruimtevaart
Aanslagen Londen 07-07-2005
« on: July 07, 2005, 12:12:24 PM »
Aanslagen op metro en openbaar vervoer in Londen

Explosies in centrum Londen

bron:nu.nl

LONDEN - Het centrum van Londen is donderdagochtend getroffen door een serie explosies. In verschillende metrostations en minstens drie dubbeldekbussen zijn explosieven ontploft. Het aantal gewonden is nog onduidelijk. Bij de busexplosie op Tavistock Square zouden volgens Reuters een onbekend aantal doden zijn gevallen. De Britse politie kon op dit moment niet aangeven of het ging om een ongeluk met de stroomverziening of om een mogelijke terreuractie.

Verscheidene metrostations zijn ontruimd nadat bij het metrostation Liverpool Street een 'knal ' was gehoord. Een woordvoerder van de metro zei dat er "een tweede incident" had plaatsgevonden. Het metroverkeer in Londen is helemaal stilgelegd.

Metrotunnels
De politie verklaarde kort na het voorval dat er sprake was van een plotselinge voltageverhoging op vijf verschillende metrostations. Het zou gaan om de stations Aldgate, Edgware Road, King's Cross, Old Street en Russell Square. Bij het metrostation Aldgate zijn zeker negentig mensen gewond geraakt. Dat zei een arts tegen het persbureau Reuters. Ooggetuigen meldden eerder dat mensen die het metrostation Aldgate verlieten bedekt waren onder het bloed.

Geen dreigementen
Bekeken wordt onder meer of er sprake is van een menselijke fout. Zij zei dat er geen dreigementen zijn geweest die wijzen op een naderende aanslag. Volgens French is de term 'ernstig incident' gebruikt wegens de massale inzet van de hulpdiensten die nodig is.

Bus ontploft
Op Tavistock Square in het centrum van Londen is een bus ontploft, kort nadat zich in het metrostelsel van de Britse hoofdstad een onbekend aantal explosies had voorgedaan. De omgeving van het plein is afgezet. Dat heeft een politiefunctionaris gezegd.

Ooggetuigen zeiden tegen de televisiezender Sky News dat een explosie een dubbeldeks autobus "volledig uiteen heeft gereten". Scotland Yard wilde dat echter niet bevestigen en zei dat de meldingen worden onderzocht.

De explosies op het hoogtepunt van de ochtendspits, volgen een dag na de toewijzing van de Olympische Spelen aan Londen.


« Last Edit: July 07, 2005, 12:22:14 PM by D.Heusden »

Offline Peter

 • *****
 • 423
 • +37/-7
 • Gender: Male
 • Meten = Weten
Re: Aanslagen op metro en openbaar vervoer in Londen
« Reply #1 on: July 07, 2005, 12:17:47 PM »
Wat is de reden?

Olympische spelen? G8-top? (die niet in Engeland wordt gehouden)
En wie zitten erachter? Moslimsterroristen? de IRA? Antiglobalisten?

En is 07-07-05 een speciale datum? Zoals de aanslag van Madrid op 11 maart 2004 , die precies 30 maanden, (anderhalf jaar) later plaatsvonden dan de aanslag op New-York op 11 september 2001.

Offline Robert

 • *****
 • 3.140
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Aanslagen Londen 07-07-2005
« Reply #2 on: July 08, 2005, 12:11:30 PM »
Ik denk dat die mensen die dit doen één ding niet snappen.
Actie voeren kan ook 'vreedzaam' (kijk naar Live8)
Je kan van geld ook flyers laten drukken om mensen alert te maken en petities laten ondertekenen op websites o.i.d.

En denk maar niet dat je als terrorist naast die Allah komt te zitten met 70 maagden. Je krijgt misschien een geit om je lusten op bot te vieren.
En het nemen van levens is een grove overtreding van één van de wetten van God die Abraham tot zich kreeg.

En wat was het doel van de aanslag? Mensen bang maken? Nou ik denk dat we met z'n allen juist sterker worden hierdoor!

Op deze manier krijgen we alleen maar meer weerzin tegen moslims(extremisten).
En laat nou net 99,99% van de Moslims geen kwaad in de zin te hebben! Is dat wat ze willen? Dat moslims overal gehaat worden?

Dus ze vechten voor iets, maar bereiken het tegenovergestelde! Op deze manier verslechteren ze de relatie met het Westen alleen maar.

Als je de leefwijze van het Westen aan de kaak wilt stellen, gebruik dan vreedzame middelen, daar bereik je veel meer mee! Want nu zal er weer heel hard opgetreden tegen deze Moslimhonden die dit op hun geweten hebben.


Offline merkator

 • *****
 • 330
 • +25/-4
 • Zeker Weten? Neoweb.nl...
Re: Aanslagen Londen 07-07-2005
« Reply #3 on: July 08, 2005, 01:28:50 PM »
Naast Spanje (Madrid), Engeland (Londen), zou Nederland als 3e op een lijstje van de inlichtingen diensten circuleren, als mogelijk doelwit van Extremistische Moslim Terroristen.

Als je alles analyseert, zou het heel goed kunnen dat het vlak voor de verkiezingen in 2006 zal plaatsvinden in Nederland. (om een linkse regering te doen ontstaan)
Zo was het in Madrid, Zo was het nu in Londen met G8/Olympische spelen, Zo was in het 2004 met herverkiezing van Bush (vlak daarvoor kwam Bin Laden met een videoverklaring) etc.

Maar waar? Waar staat Nederland om bekend? Wat zijn de potentiele doelen in Nederland?
Dijken (afsluitdijk of in Zeeland een dijk/sluis?) de Havens van Rotterdam? WTC in Amsterdam? Rosse buurten in Amsterdam? Bloembollenvelden? Een kaasboerderij?

En waarom zijn er de laatste tijd zoveel duikpakken gestolen? (was zelfs in het nieuws!)
Zijn dit moslims die daadwerkelijk een aanslag beramen op de havens van Rotterdam of de Afsluitdijk?