Neoweb.nl

andere oorzaak voor opwarming van de aarde

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
andere oorzaak voor opwarming van de aarde
« on: October 21, 2006, 07:20:15 PM »
Wetenschappers praten elkaar graag na, als het gaat over het broeikaseffect. Aan de andere kant hoor je ook over global-dimming, waardoor het juist koeler kan worden.

Maar de aarde wordt warmer! dus wat is daarvan de oorzaak?

Ga gewoon eens na wat er dagelijks gebeurt!

Onze totale massa (van levende mensen) levert dagelijks een behoorlijke berg energie. (lichaamswarmte) . Deze energie wordt afgegeven aan de omgeving.
Dit is slechts een druppel op een gloeiende plaat en zal geen noemenswaardige stijging van de temperatuur op aarde veroorzaken.

Maar wat doen onze lampen, computers, koelkasten, auto's, boilers, (staal)fabrieken, kantoren, airco's etc. etc. etc. !
Die leveren vele malen meer warmte aan de omgeving, dan onze eigen lichaamswarmte!! Nogal logisch dat het op aarde warmer wordt!

Tuurlijk verdwijnt een groot deel de ruimte in, maar dan nog blijft er een significante verwarming aanwezig! Vooral in drukke steden waar veel warmte-producerende apparaten aanwezig zijn.
Ook daar is vaak de concentratie SMOG veel groter, waardoor deze hitte niet weg kan. Dus die energie stapelt zich in steden op en verspreidt zich vanuit daar over de rest van het landschap.

Nogal logisch dat gletsjers smelten en de ijskappen smelten.
Wij hebben een wereldwijd netwerk van kachels die de hitte via een enorme ventilator (de wind) over de aarde verspreidt.

Is er wel eens onderzoek gedaan naar de hoeveelheid energie die wij dagelijks op die manier, in de vorm van warmte, aan ons milieu toevoegen?