Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Klimaat, wereldproblematiek, milieu, oorlogen, rampen, epidemien, etc. => Topic started by: bashanna on August 06, 2005, 01:30:39 PM

Title: Binnenkort aanslagen in Amsterdam
Post by: bashanna on August 06, 2005, 01:30:39 PM
’Binnenkort aanslagen in Amsterdam’
 
bron:planet.nl
 
Nederland loopt van 15 augustus tot half september serieus gevaar doelwit te worden van terroristische aanslagen door Al-Qaeda. Het doel zou het openbaar vervoer in Amsterdam zijn.
Dat zei de adviseur van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken, Pape, vrijdagavond in het televisieprogramma Nova.

Pape heeft in opdracht van de Amerikaanse minister van defensie, Rumsfeld, een analyse gemaakt van de terreurdreiging die uitgaat van Abu Hafs al Masri, een aan Al-Qaeda gelieerde groepering. Op 16 juli maande de groepering Nederland binnen een maand zijn steun aan de Amerikanen in Irak en Afghanistan te staken ’anders zouden binnensteden in een hel veranderen’.

De Abu Hafs al Masri-brigades hadden eerder al de aanslagen in Madrid van maart 2004, Istanbul en onlangs in Londen aangekondigd. “Als je dreiging nu onderschat, is de kans groot dat de groepering zich aangemoedigd voelt de beoogde aanslagen te plegen,’’ aldus Pape.

Amerika vindt dat Nederland de dreiging niet serieus genoeg neemt. Pape adviseert de Nederlandse regering het terreuralarm op te krikken naar een hoger niveau. Voorzorgsmaatregelen zijn volgens hem van levensbelang.

In Amsterdam zijn de komende weken allerlei grote evenementen waar veel publiek op af komt. Dit weekeinde is de Gaypride. Daarna staan nog Sail Amsterdam en de Uitmarkt op het programma. Rond de Gaypride zijn wel al extra veiligheidsmaatregelen aangekondigd. De organisatie zorgt daar zelf voor.

Het Tweede-Kamerlid Wilders heeft naar aanleiding van de uitlatingen van Pape Kamervragen gesteld. Wilders vraagt zich af of de AIVD en de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding al actiever en serieuzer met deze zaak bezig zijn.
 
Title: Re: Binnenkort aanslagen in Amsterdam
Post by: mansan on August 06, 2005, 11:44:36 PM
"15 augustus tot half september " ... t verbaast me dat ze er nog geen tijdstip hebben bijgezet? 8)