Neoweb.nl

Britten houden rekening met nucleaire terreuraanslag

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.140
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Britten houden rekening met nucleaire terreuraanslag
« on: November 03, 2005, 10:12:34 AM »
Britten houden rekening met nucleaire terreuraanslag

bron:nu.nl

LONDEN - Groot-Brittanni├ź moet rekening houden met terreuraanslagen die veel grootschaliger en ernstiger zijn dan de bomaanslagen van 7 juli. Volgens het voormalige hoofd van de Secret Intelligence Service, de buitenlandse inlichtingendienst die ook bekend staat als MI6, moet het land rekening houden met chemisch, biologisch en zelfs nucleair terrorisme.

Sir Richard Dearlove zei donderdag in de krant The Daily Telegraph dat de bomaanslagen van afgelopen zomer weliswaar "erg dodelijk" waren, maar niet kunnen worden gezien als een "strategische terroristische manifestatie". De bomaanslagen in drie metrotreinen en een bus, die aan 52 mensen het leven kostten, "dragen de karakteristieken van een lokale gepland en uitgevoerde gebeurtenis", aldus de voormalige spionagechef.

Dearlove, die vorig jaar met pensioen ging, gaat ervan uit dat "veel afschuwelijker gebeurtenissen kunnen plaatsvinden". Terroristen krijgen volgens hem via internet toegang tot "beangstigende technologie". Het terreurnetwerk Al Qaida zou zeer geïnteresseerd zijn in de technologie van technologische en chemische wapens, maar ook in radiologische apparatuur "en uiteindelijk kerninstrumenten".