Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Klimaat, wereldproblematiek, milieu, oorlogen, rampen, epidemien, etc. => Topic started by: Digihans on November 05, 2010, 09:00:53 AM

Title: CO2-MARKT VAN START
Post by: Digihans on November 05, 2010, 09:00:53 AM
CO2-MARKT VAN START!
Afgelopen vrijdag was het zover. Natuur en Milieu introduceerde een nieuwe en unieke vorm van klimaatcompensatie: de CO2markt. Op deze markt kunnen particulieren en bedrijven CO2-uitstootrechten van de Europese industrie wegkopen en deze rechten laten vernietigen. Elk verkocht recht voorkomt dat er een ton CO2 de lucht in gaat en pakt de uitstoot bij de bron – in Europa - aan. Het unieke aan de CO2markt is dat de klimaatcompensatie plaatsvindt binnen het Europese Emissiehandelsysteem. Daarmee is CO2markt betrouwbaar, doeltreffend en transparanter dan andere klimaatcompensatieprogramma’s.
 
Sinds de introductie vrijdag zijn al ruim 500 emissierechten opgekocht die normaal bedoeld zijn voor de industrie! ‘Emissierecht te koop voor burger’ aldus het NRC Handelsblad van 29 oktober. CO2markt slaat dus goed aan!

Zie voor meer informatie en aankoop van emissierechten www.co2markt.eu
Title: Re:CO2-MARKT VAN START
Post by: Harrie on November 08, 2010, 07:50:14 PM
Toch fijn dat ik mijn rechten aan de hoogst biedende verkoop.