Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Klimaat, wereldproblematiek, milieu, oorlogen, rampen, epidemien, etc. => Topic started by: Robert on June 11, 2009, 08:47:35 AM

Title: De aarde en haar unieke processen en onze invloed daarop: homeproject
Post by: Robert on June 11, 2009, 08:47:35 AM
Het homeproject biedt ons een kijkje in de processen die onze aarde hebben gemaakt en die de aarde mogelijk kunnen vernietigen. Zoals CO2, het smelten van de ijskappen van groenland, ontbossing, fair-trade tegenover zwaar gesubsidieerde en geautomatiseerde landbouw, vissers die de oceanen leegvissen, methaangassen die vrijkomen bij temperatuursstijgingen etc.

Bekijk de film HOME in hoge kwaliteit op youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

zie ook:


Wetenschapper zeggen dat we nog zo'n 10 jaar hebben om onze manier van leven te veranderen. We moeten stoppen met het vervuilen van het milieu en het opmaken van natuurlijke hulpbronnen.
De inzet is hoog, voor ons en voor onze kinderen. Iedereen moet z'n steentje bijdragen. Daarom is de film HOME gemaakt.
Een gratis film, gesponsord door bekende bedrijven om de status van onze aarde aan iedereen kenbaar te maken.
We moeten ons mobiliseren om ons THUIS te behouden.

Gelukkig zijn er ook positieve geluiden zoals kolencentrales die de CO2 opslaan in de aarde, gigantische windmolenparken, zonne-energie centrales, aardwarmtecentrales, getijden generatoren, etc.
Maar dan moeten we onszelf, de fabrikanten en de overheid wel overhalen om deze duurzame weg volledig in te slaan. Alleen dan kunnen we overleven! 
Ik ga hier geen oproep doen om te stemmen op een bepaalde politieke partij. Maar weet wel dat Groenlinks volledig achter dit initiatief staat!

Home Project

Gemaakt door:
http://www.actioncarbone.org/en/index.php

More information about the Planet
http://www.goodplanet.info/goodplanet/index.php/eng/

Website: http://www.home-2009.com

Deel deze film over onze aarde, ons thuis met zoveel mogelijk mensen!
Title: Re:De aarde en haar unieke processen en onze invloed daarop: homeproject
Post by: Digihans on June 29, 2009, 08:26:45 AM
Home is echt een mooie film! Fantastische filmbeelden, een mooi opbouwend verhaal en een zeer interessante les over hoe wij met de aarde omgaan.