Neoweb.nl

Europa verbiedt gebruik van fluorgassen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Europa verbiedt gebruik van fluorgassen
« on: October 15, 2004, 08:27:16 PM »
Europa verbiedt gebruik van fluorgassen
Het gebruik van fluorgassen in dubbel glas, brandblussers en autobanden is voortaan verboden in de Europese Unie. Koelinstallaties en installaties voor brandbeveiliging mogen die gassen voortaan niet meer lekken. Dit hebben de Europese ministers van Milieu beslist. Fluorgassen zijn krachtige broeikasgassen.
Alle beetjes helpen in het streven naar de Kyoto-normen over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Fluorgassen vormen geen grote hoeveelheden maar hebben wel een krachtig broeikaseffect.

De ministers van Milieu hebben op hun vergadering in Luxemburg ook gesproken over het post-Kyoto-tijdperk, na 2012 dus. Europa zal blijven strijden tegen klimaatsverandering, met hernieuwde moed na de ratificatie door Rusland van het Kyoto-protocol. Het lange termijn-doel van de Unie is dat de aarde met niet meer dan twee graden celsius mag opwarmen, vergeleken met het tijdperk voor de industriƫle revolutie.
Volgende woensdag zal de Europese Commissie trouwens een reeks nationale allocatieplannen -ter uitvoering van de Kyoto-engagementen- goedkeuren. Met nationale overheden wordt nog gesproken over enkele onderdelen van die plannen.

bron:pebbels.be