Neoweb.nl

Ex minister Blair gaat aanpak Co2-uitstoot leiden

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Benjamin23

  • ****
  • 351
  • +30/-4
  • Dit forum is het helemaal !
Ex minister Blair gaat aanpak Co2-uitstoot leiden
« on: March 14, 2008, 09:00:23 AM »
Blair gaat aanpak Co2-uitstoot leiden

LONDEN - Tony Blair gaat een nieuw internationaal team leiden dat ernaar streeft dat de Co2-uitstoot in 2050 wereldwijd met de helft is teruggebracht.
 
De voormalige Britse regeringsleider heeft de steun van de Verenigde Staten, de VN en de Europese Unie, meldden Britse dagbladen vrijdag. 

Blair werkt al sinds hij opstapte als premier vorig zomer met een aantal experts aan een blauwdruk voor het plan voor het terugdringen van broeikasgassen. Hij zal de G8-groep van geĆÆndustrialiseerde landen over een paar maanden een interim-rapport aanbieden.

Aanpassing
De wereld heeft volgens Blair, die nog steun zoekt van China en India, twee jaar om een overeenkomst te bereiken. "Anders zullen we in 2020 ernstig nadenken over aanpassing in plaats van preventie."

Er zijn al veel plannen om de C02-uitstoot terug te dringen, erkent Blair in dagblad the Guardian, maar de meeste zijn volgens hem politiek onhaalbaar. De Brit streeft er naar nog dit jaar een akkoord te bereiken over de reductie.

Dat moet ook de Verenigde Staten en China, notoire tegenstanders van stevige maatregelen, omvatten.

Rust
Blair heeft na het einde van zijn premierschap nauwelijks rust genomen. Een maand geleden werd bekend dat Blair (54) parttime adviseur is van zakenbank JP Morgan Chase. Hij is ook tien dagen in de maand aan de slag als speciaal gezant voor het Midden-Oosten om daar het vredesproces tussen Israƫl en de Palestijnen vlot te trekken.

Ten slotte zal Blair later dit jaar gaan werken voor een nog op te zetten stichting voor interreligieuze dialoog

bron:nu.nl