Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Klimaat, wereldproblematiek, milieu, oorlogen, rampen, epidemien, etc. => Topic started by: Robert on February 20, 2006, 09:39:55 AM

Title: Experiment in Den Haag met 'fijnstofflitspalen'
Post by: Robert on February 20, 2006, 09:39:55 AM
Experiment in Den Haag met 'fijnstofflitspalen'

bron:nu.nl

DEN HAAG/AMSTERDAM - Den Haag gaat experimenteren met 'fijnstofflitspalen'. Via de palen worden voertuigen met een te vervuilende uitstoot geregistreerd. CDA-lijsttrekker M. Santbergen zei dat in het programma BNR Laat op zondag op BNR Nieuwsradio. Het project begint op de Stille Veerkade, die samen met de Amsterdamse Veerkade de vuilste straat van het land is.

Bij het experiment wordt een apparaat ingezet dat zowel de uitstoot van koolstof als van koolstofdioxide meet. Het is ontwikkeld door de TU Delft. Santbergen weet nog niet of de gemeente boetes gaat uitdelen.

"Ik weet niet of dat bestuurlijk kan, maar het gaat erom dat je kan constateren welke (vracht)auto's te veel fijnstof uitstoten en daar ga je dan wat aan doen." Staatssecretaris Van Geel van Milieu heeft positief gereageerd op het experiment. Santbergen en hij praten er maandag verder over.