Neoweb.nl

wonen op een gifbelt?

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.146
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
wonen op een gifbelt?
« on: February 27, 2006, 10:59:13 PM »
Quote
Heijmans bouwt ruim 900 wooneenheden Science Park Amsterdam

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Heijmans heeft opdracht gekregen voor de bouw van 721 studenteneenheden en 206 appartementen op het Science Park in Amsterdam. De totale bouwsom bedraagt EUR 56 miljoen. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Science Park Amsterdam is de vestigingsplaats van een aantal kennisinstituten, zoals de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam en internationale onderzoeksinstituten als NIKHEF, AMOLF en CWI.

In januari 2006 zal Heijmans Bouw starten met de bouw van de 206 appartementen. Opdrachtgever van dit gedeelte van het Science Park is Andros CV. De bouwsom bedraagt hier ruim EUR 20 miljoen.

De bouw van het tweede gedeelte, bestaande uit 721 studenteneenheden, start medio februari 2006. Opdrachtgever is hier Delta Forte. De bouwsom van de studenteneenheden bedraagt EUR 36 miljoen.

bron: beurs.nl

Eigen research
Uit bepaalde bron hebben wij vernomen dat er op de plek van de bouw (de Valentijnkade vlak bij het spoor)
 een oude gifstort/gifbelt is gesitueerd, waar asbest, vluchtige middelen en naar verluid zelfs 'radio actief aval' schijnt begraven te liggen. De bouw is tot nadere orde gesloten.

Bouw- en grondwerkers die buiten werkten werd aangeraden om een litertje melk te drinken om de afvalstoffen te neutraliseren :o
De graaf- en heimachines werdt aangeraden om met overdruk te werken, waardoor de buitenlucht niet in de kabines zou komen.
Uiteraard wordt het geheel netjes afgedekt met een 2m. dikke laag zand.

« Last Edit: February 27, 2006, 11:02:47 PM by Robert »