Neoweb.nl

'Grotere gemeenten in 2020 klimaatneutraal'

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline D.Heusden

  • *****
  • 408
  • +28/-5
  • van nanotechnologie tot ruimtevaart
'Grotere gemeenten in 2020 klimaatneutraal'
« on: March 29, 2007, 09:45:01 AM »
'Grotere gemeenten in 2020 klimaatneutraal'

bron:nu.nl

AMSTERDAM - Negentien Nederlandse gemeenten willen in 2020 klimaatneutraal te zijn. De gemeenten hebben hiervoor woensdag in een brief om steun gevraagd aan het ministerie van Vrom.

Klimaatneutraal werken betekent een handelswijze waarbij organisaties, activiteiten en producten geen negatieve invloed hebben op het klimaat.

Dat kan worden bereikt door te voorkomen dat broeikasgassen, zoals CO2, in de lucht terechtkomen of door vrijgekomen broeikasgassen te compenseren met bijvoorbeeld het aanplanten van bomen.

Warmtewet
In hun brief pleiten de zogeheten 100.000+-gemeenten onder meer voor een snelle invoering van de Warmtewet om de uitstoot van CO2 terug te dringen.

Ook willen de plaatsen met meer dan honderdduizend inwoners, dat de landelijke overheid gaat investeren in het regionale openbaar vervoer. Daarnaast vragen de gemeenten de minister om roetfilters te verplichten in auto's die nog niet voldoen aan Europese richtlijnen.

Gemeenten
Tot de negentien 100.000+-gemeenten behoren Leiden, Dordrecht, Arnhem, Nijmegen, Zoetermeer, Den Bosch en Emmen. De negentien gemeenten samen tellen zo'n 2,7 miljoen inwoners.