Neoweb.nl

Noord-Korea vuurt opnieuw raket af

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline D.Heusden

  • *****
  • 408
  • +28/-5
  • van nanotechnologie tot ruimtevaart
Noord-Korea vuurt opnieuw raket af
« on: July 05, 2006, 04:31:52 PM »
Noord-Korea vuurt opnieuw raket af

bron:nu.nl

TOKIO - Noord-Korea heeft weer een raket afgevuurd. Het Japanse persbureau Kyodo berichtte dit. Het zou gaan om het zevende projectiel dat woensdag is gelanceerd.

Het stalinistische Noord-Korea schoot woensdag vijf middellangeafstandsraketten en een voor de langere afstand af. De intercontinentale raket faalde en stortte na 40 seconden in zee.


De Russische generale staf liet woensdag weten dat Noord-Korea meer raketten lanceerde. De Russen registreerden in het Russische 'Verre Oosten' wel tien lanceringen. "Onze controlesystemen bevestigen dat tien raketten werden gelanceerd," aldus de voorzitter van de generale staf vanuit Tsjita niet ver van de grens met Mongoliƫ.

NAVO
De NAVO heeft de wereld opgeroepen "krachtig" te reageren op de zeven raketlanceringen door Noord-Korea. Het bondgenootschap veroordeelde in een verklaring de testen en omschreef het als een "ernstige bedreiging voor de regio en de internationale gemeenschap".

Volgens de NAVO isoleert Pyongyang zich door dit soort acties en schaadt het de belangen van het Noord-Koreaanse volk. De militaire organisatie riep het Noord-Koreaanse regime op terug te keren aan de onderhandelingstafel en te stoppen met de ontwikkeling van langeafstandsraketten.