Neoweb.nl

Opstand in Syrie

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

 • *****
 • 3.145
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Opstand in Syrie
« on: July 25, 2012, 12:22:57 PM »
In Syrie is een opstand bezig tegen de zittende regering van Assad.
Assad probeert de opstand op een bloedige manier de kop in te drukken, maar dat maakt de wil om te veranderen alleen maar groter.
Inmiddels zijn er ook al vooraanstaande personen uit het leger van Assad overgestapt of hebben vrijwillig het land verlaten.

China & Rusland liggen dwars
Het merendeel van de VN zou best willen ingrijpen, maar China & Rusland, die belangen hebben in Syrie, blijven tegen militair ingrijpen.
Op die manier kan de VN dus niets doen.
Maar kunnen er dan geen sancties worden genomen tegen China & Rusland?
Het is toch te bizar voor woorden dat Rusland zelfs nog wapentuig levert, terwijl dit conflict aan de gang is?

Dodental Syrie
Inmiddels zouden al ruim 17.000 mensen zijn omgekomen door het gewel in Syrie.

Offline Robert

 • *****
 • 3.145
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Oorlog in Syrie
« Reply #1 on: July 18, 2014, 09:02:34 AM »
Alles over de burgeroorlog in Syrie

Bespreek hier alles over de oorlog in Syrie.

De onrust begon in maart 2011. Binnen een paar maanden stond het dodental op 800. Er was grote verontwaardiging vanuit het buitenland.

Inmiddels staat de teller op 150.000 slachtoffers!!! (april 2014) En zijn miljoenen mensen op de vlucht.


Oplossingen voor de oorlog in Syrie.
Heeft u ideeen hoe het conflict in Syrie gestopt kan worden? bespreek hier uw ideeen.

Offline Robert

 • *****
 • 3.145
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Opstand in Syrie
« Reply #2 on: May 13, 2015, 08:52:29 AM »
Een jaar later zijn de cijfers er in Syrie niet beter op geworden.

Schattingen van het aantal slachtoffers in Syrie lopen uiteen van 240.000 tot 350.000 doden.

Hulporganisaties melden de volgende cijfers:
- 10,8 miljoen mensen, waarvan de helft kind, in Syrië hebben dringend hulp nodig.
- Meer dan 6,5 miljoen mensen zijn op de vlucht in hun eigen land, bijna de helft hiervan (46%) is kind.
- 2,9 miljoen Syriërs zijn naar de buurlanden Turkije, Libanon, Jordanië, Egypte en Irak gevlucht.


Offline Robert

 • *****
 • 3.145
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Opstand in Syrie
« Reply #3 on: October 27, 2015, 02:40:37 PM »
Inmiddels vinden veel van de vluchtelingen uit Syrie hun weg naar Europa. Dagelijks stromen duizenden vluchtelingen via Turkije en de Balkan Europa binnen. De opvangkampen raken overvol en mensen leven in kou, zonder goede voorzieningen op straat.

Er zijn veel mensen bang voor de grote toestroom aan vluchtelingen. Ze zijn bang dat hun banen worden ingepikt, dat hun kinderen niet veilig zouden zijn, en dat deze vluchtelingen voorgetrokken worden bij het vinden van een woning. Of ze zijn bang omdat ze te horen krijgen dat ze bang moeten zijn.

Toch zijn het nu vooral de tegenstanders van de vluchtelingen die voor onveiligheid zorgen. Ze scanderen, roepen en schreeuwen naar mensen die zich inzetten voor vluchtelingen. Politici worden bedreigd en er worden zelfs auto's en woningen bekogeld en in brand gestoken. In Duitsland is zelfs een burgemeester neergestoken door ontevreden asocialen.
De grote onveiligheid zit niet bij de vluchtelingen, maar bij de asociale bevolking die achter populisten als Wilders aan hobbelen.

Ook in Nederland broeit het. Wilders probeert een slaatje te slaan uit de toenemende onvrede. Andere belangrijke politieke onderwerpen sneeuwen onder.

Ik vraag me af of meneer Geert Wilders echt Trots is op die asociale achterban die juist de veiligheid van ons land bedreigen en auto's in de fik steken en leuzen scanderen. 
We kunnen het ook omdraaien!

"Willen we meer of minder asocialen in ons land? "

En hierdoor ontstaat alleen maar een polarisatie op dit gebied. Alsof je voor of tegen Wilders zou moeten zijn en al het andere doet er niet meer toe.
Want nogmaals. Andere belangrijke onderwerpen blijven onderbelicht !!
Innovatie, duurzaamheid, onderwijs, zorg, vergrijzing, de financiele sector en het bankwezen, voeding en voedselveiligheid, fijnstof, internationale handel, ebola, straling, ruimtevaart, kunst en cultuur.

Door de aandacht te verleggen op deze vluchtelingen, raken andere onderwerpen onderbelicht. Er is nog niemand omgekomen door een wandaad van vluchtelingen, maar het beheerst al het nieuws, dag in dag uit.

ANP en Reuters slingeren de berichtgeving rondom vluchtelingen met ijverige snelheid de wereld in en ongefilterde nieuwssites zoals nu.nl en detelegraaf.nl nemen dit klakkeloos over. Zonder enige verdieping of een weerwoord. Ook nieuwszenders praten als papegaaien de nieuwsbronnen na. Als je de moeite neemt, kun je nog een genuanceerde versie zien of horen, maar de korte koppen hebben de meningen al beïnvloed.  Redacteuren van grote nieuwssites en kranten zouden zich echt achter de oren moeten krabben of ze dit wel willen. Ze helpen naar mijn mening mee aan het onveilig maken van onze samenleving.

Het lijkt bijna op geregisseerde propaganda. Nieuwszenders belichten eenzijdig het nieuws en focussen alleen maar op de vluchtelingen. Ten tijde van de economische crisis is ook dat wat ze deden, waardoor de economische langer aanhield.
En nu is het met de vluchtelingencrisis niet anders.
De misstanden worden getoond, terwijl de mooie en dankbare hulpverlenende verhalen met een vergrootglas te zoeken zijn.
En onderwijl worden andere belangrijke thema's onder de tafel geveegd.
Het dieselschandaal van Volkswagen kost meer mensenleven (door extra fijnstof) en kost waarschijnlijk meer geld (aan bijtellingsregelingen) dan al die vluchtelingen bij elkaar.

Het zijn waarschijnlijk niet de vluchtelingen die onze maatschappij en levens bedreigen.

En het kan ook een kans bieden.
Onder de vluchtelingen zijn veel hogeropgeleide Syriers. Die kunnen na een kleine omscholing zo aan de slag als programmeurs en in andere technische beroepen. 
Woningbouw voor vluchtelingen zorgt voor duizenden nieuwe banen. Het biedt ook kansen om de vergrijzing tegen te gaan. Volgens mij mogen we zelfs blij zijn, met zoveel nieuwe 'medeburgers'. Uitkeringen en eventueel loon dat deze groep mensen verdient zal voor het grootste deel terugvloeien in de Nederlandse economie. een AZC met 600 vluchtelingen, zal toch boodschappen moeten doen in de lokale supermarkt. Al geven ze maar een paar euro per dag uit, dan praat je over duizenden euro's extra omzet per dag.
Ik zou best een supermarkt willen hebben in een klein dorpje naast een nieuw te bouwen AZC!  ;D

Natuurlijk moet je ook waken voor de toekomstige integratie. Er zitten echt wel haken en ogen aan zo'n grote toestroom van niet Westerse mensen.
Het integratie vraagstuk mag daarom natuurlijk niet van tafel worden geveegd. De 2e en 3e generatie gastarbeiders uit Turkije en Marokko hebben nog steeds te maken met slechte integratie in onze samenleving. Ze krijgen niet dezelfde kansen als autochtone Nederlanders.  En er kan onder deze groep een afgunst ontstaan op de luxe(re) levensstijl van de (hard)(werkende)Nederlanders. Dat kan met deze groep vluchtelingen ook gebeuren.

Offline Robert

 • *****
 • 3.145
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Opstand in Syrie
« Reply #4 on: May 14, 2017, 03:24:40 PM »
In 2016 stond de teller van het aantal slachtoffers in Syrie op ruim 300.000 doden. Daarnaast gebeuren er (dagelijks) gruwelijkheden zoals de recente gifgasaanval waarbij 53 mensen om het leven kwamen.

Aantal slachtoffers in Syrie in 2017 is inmiddels opgelopen tot ruim 322.000 doden.

zie ook:
https://en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Syrian_Civil_War