Neoweb.nl

'Technologie is wapen tegen klimaatverandering'

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
'Technologie is wapen tegen klimaatverandering'
« on: July 04, 2005, 10:15:32 AM »
'Technologie is wapen tegen klimaatverandering'

bron:nu.nl

LONDEN - De Amerikaanse president Bush is niet van plan om deze week op de bijeenkomst van de G8 (de zeven rijkste industrielanden en Rusland) een akkoord te sluiten over de aanpak van klimaatverandering, als voor zo'n verdrag het Kyoto-protocol de basis vormt. Bush wil de andere wereldleiders overtuigen dat nieuwe technologie een succesvol wapen in de strijd tegen klimaatverandering kan zijn.

Bush zei in een vraaggesprek met de Britse zender ITV, dat maandag wordt uitgezonden, dat als de VS het Kyoto-verdrag hadden ondertekend, dit de Amerikaanse economie zou hebben geruïneerd. Desondanks erkende hij dat klimaatverandering een "belangrijke kwestie voor de lange termijn" is. Bush wil daarom met de andere landen samenwerken bij het gebruik van nieuwe technologie in de strijd tegen het broeikaseffect.

Alternatieven
Bush liet weten dat die nieuwe technologie de Verenigde Staten en andere landen in staat stellen om alternatieven voor fossiele brandstoffen te gebruiken. Hij zei dat "de lucht daardoor schoner zal worden" en de afhankelijkheid van olie uit het buitenland zal afnemen.

Kyoto-verdrag
Landen die meedoen aan het Kyoto-verdrag, hebben zich verplicht maatregelen te nemen, zodat de uitstoot van schadelijke gassen in 2012 8 procent minder is dan in 1990.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) noemde de Verenigde Staten maandag het slechtst presterende lid van de G8 voor zover het de strijd tegen het broeikaseffect betreft. Jennifer Morgan, hoofd van het programma klimaatverandering van het WNF, stelde dat de VS de andere landen van de G8 proberen te temperen bij hun pogingen actie te ondernemen tegen de klimaatverandering.

In zijn vooruitblik bij ITV op de G8 stelde Bush niet alleen het Kyoto-protocol aan de orde. Hij liet tevens zijn licht schijnen over het landbouwbeleid. De president zei dat hij bereid is de subsidies voor Amerikaanse boeren af te schaffen als ook de Europese Unie die stap zet. Hij zei dat Afrika zou kunnen profiteren van het schrappen van die subsidies.