Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Klimaat, wereldproblematiek, milieu, oorlogen, rampen, epidemien, etc. => Topic started by: Robert on November 07, 2006, 09:03:31 AM

Title: TomTom-oprichter schenkt 100 miljoen euro aan goed doel
Post by: Robert on November 07, 2006, 09:03:31 AM
TomTom-oprichter schenkt 100 miljoen euro aan goed doel

bron:nu.nl

AMSTERDAM - Pieter Geelen, een van de oprichters van het succesvolle navigatiebedrijf TomTom, heeft 100 miljoen euro geschonken aan een stichting die hij zelf heeft opgericht. De stichting, Turing Foundation, zet zich onder meer in voor natuurbescherming en leprabestrijding.

Door de schenking kan de Turing Foundation met een jaarbudget van 5 miljoen euro werken voor de lange termijn, zo liet de stichting dinsdag weten. Organisaties kunnen naar verwachting vanaf begin volgend jaar aanvragen indienen voor besteding van het budget. 
 
Geelen legde in 1991 de basis voor TomTom. Hij is nog steeds grootaandeelhouder van de onderneming die veel geld verdient aan de verkoop van draagbare navigatiesystemen voor in de auto.

Vorige week verzilverden vijf bestuurders, onder wie Geelen, voor 455 miljoen aan TomTom-aandelen en opties. Zij zeiden toen spreiding in hun rijkdom te willen aanbrengen.