Neoweb.nl

vervuild water, vervuilde lucht, vervuild voedsel, straling

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.145
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
We voelen ons zo modern in vergelijking met de middeleeuwen.
Toen waren er open riolen en werden mensen ziek.
Maar eigenlijk is er nog niet veel veranderd.

De open riolen zijn misschien vervangen door gesloten riolen, maar er zijn tegenwoordig veel meer problemen bijgekomen.
vervuild drinkwater, vervuild voedsel, vervuilde lucht.  Al die chemicalien zit inmiddels ook in de grond en sijpelen ook door in het grondwater. Vervuilingsnormen worden gebaseerd op economische gronden. Dat mensen overlijden aan de gevolgen van vervuiling is inmiddels een ingecalculeerd risico. Rioolzuiveringsinstallaties kunnen maar een deel van de vervuiling uit het oppervlaktewater filteren. Chemicalien hopen zich op in ons leefmilieu en de gevolgen kunnen desastreus zijn.

Het is technisch onmogelijk om nog 'puur' te leven. Kippen, vis en vlees worden volgespoten met antibiotica. Groenten en gewassen worden bespoten met pesticiden. Ons eten zit vol met toevoegingen, zodat we er meer van eten (en kopen). Fabrikanten stoppen de meest exotische chemische verbindingen in potjes en smeerseltjes voor in ons haar en op onze huid. (na een paar jaar verdwijnen producten van de markt, omdat langdurig gebruik schadelijk kan zijn). De lucht is vergeven van fijnstof, vluchtige stoffen en broeikasgassen. En wat te denken van een mogelijke bedreiging in de vorm van radiogolven en electro magnetische straling (denk aan wifi, 3g, 4g, electriciteitsmasten etc). Het gat in de ozonlaag (zonnestraling). Kerncentrales die lekken (Fukushima bijvoorbeeld nog steeds). etc. etc. etc.

Hoe kunnen we die problemen aanpakken?

Wat zijn de kosten die gepaard zijn met het aantal mensen dat de schadelijke gevolgen ondervindt. Moeten we als overheden dit beleid nog wel goedkeuren? Kunnen we niet op een 'gezonde' manier onze samenleving inrichten.