Neoweb.nl

Winter op weg naar warmterecord

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vredenburg

  • ***
  • 122
  • +19/-1
  • Dit forum is het helemaal !
Winter op weg naar warmterecord
« on: February 26, 2007, 09:46:43 AM »
Winter op weg naar warmterecord

bron:nu.nl

AMSTERDAM - De warmte in Nederland houdt aan. De meteorologische winter, december, januari en februari, komt tot nu toe uit op een gemiddelde van 5,9 graden. De warmste winter werd in 1990 gemeten, toen het kwik steeg tot 6,0 graden.

De kans dat de winter dit jaar boven deze temperatuur uitkomt is groot, aangezien het KNMI verwacht dat de gemiddelde temperatuur de komende tien dagen ruim boven de 6,0 graden komt. Normaal ligt de temperatuur in februari gemiddeld op 3,0 graden.

Januari
Het warmterecord van deze winter is een logisch gevolg van de warme temperaturen in de maanden december en januari. In december werd het gemiddeld 6,5 graden, waarmee het ging om de op drie na warmste decembermaand ooit.

In januari kwam de gemiddelde temperatuur zelfs uit op 7,1 graden. Zo warm was het niet eerder in januari. In februari leek de kou aanvankelijk de overhand te krijgen, maar dat bleek maar voor een paar dagen.

Records
Het warmterecord volgt op diverse records vorig jaar. Zo waren de maanden juli en september nog nooit zo warm en ook de meteorologische herfst, de maanden september, oktober en november, was gemiddeld niet eerder zo warm. Ook was de gemiddelde temperatuur over het hele jaar met 11,2 graden de hoogste ooit gemeten.

links
http://www.knmi.nl/